Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Humorvideo ska locka unga till vårdyrken

Publicerad: 5 oktober 2015, 10:51

Genom en rolig video ska Helsingborgs stad locka unga att söka sig till kommunens vård- och omsorgsarbeten.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Som på många andra ställen har kommunen haft problem med att rekrytera personal till vård- och omsorgsyrken. Genom videon hoppas man nu på att nå ut till fler unga och locka dem till utbildning och arbete inom vård och omsorg.

– När det gäller den här målgruppen tänkte vi att det här kan vara ett sätt att få den uppmärksamhet som vi behöver, säger Ture Gunarsson, Informationsansvarig på Vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborgs stad till Dagens Medicin.

Videon har visats omkring 127 000 gånger sedan den lades upp i torsdags och responsen har mestadels varit positiv bland vuxna och ungdomar.

– Några sa att ”tja, efter det här så kanske det skulle kunna vara något att tänka på ändå”, och det är ju dit vi vill.

Videon väcker intresse och genom webbplatsen, som visas i slutet, kan den som vill gå vidare till fler videor där olika yrkesgrupper inom vården berättar om hur de jobbar och hur de hamnade där de är idag.

Tanken med videon är också att den kan användas i skolor och nästa steg är att informera syokonsulenter om hur de kan använda videon.

­– Det är allt färre som väljer vård- och omsorgsutbildningar, därför vill vi på något sätt få unga att få upp ögonen för dessa.

Videon är gjord av den Skånska humorgruppen Infallet och den är filmad i verksamheten inom Helsingborgs stad, med befintliga brukare och yrkesverksam personal.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev