Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Iva-sjuksköterskorna står fast vid sina uppsägningar

Publicerad: 8 april 2016, 09:13

Foto: Arne Forsell/Bildbyrån

Region Skåne har inte lyckats locka tillbaka intensivvårdssjuksköterskorna i Kristianstad.


Ämnen i artikeln:

Centralsjukhuset i KristianstadRegion Skåne

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att 24 av omkring 40 iva-sjuksköterskor sagt upp sig från sitt arbete vid Centralsjukhuset i Kristianstad i protest mot bland annat bristande återhämtningstid.

I går, torsdag, hade sjukhusledningen ett möte med sina missnöjda medarbetare, men lyckades trots beslut om en arbetsvecka om 34.65 timmar i snitt för heltidsarbete inte få dem att dra tillbaka sina uppsägningar, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Vi står väldigt långt ifrån varandra. Våra uppsägningar står kvar. Det ledningen kom med, är ett skambud! Så är det bara. Vi vill ha en arbetstidsmodell som ger oss verklig tid för återhämtning. Men den modellen är de inte ens villiga att titta på, säger Christel Lorenz, sjuksköterskornas talesperson, till SVT.

Ytte Hjerth, verksamhetschef för anestesi, operation och intensivvård vid Skånevård Kryh, säger att intensivvårdssjuksköterskorna ska få hjälp att schemalägga på ett hälsosammare sätt, att fler ska anställas och att hon hoppas att uppsägningarna tas tillbaka.

Relaterat material

Massuppsägning snabbar på arbete med nya arbetstider

Massuppsägning förvånar inte facket

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev