Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Ivo polisanmäler hotfull patient

Publicerad: 14 december 2015, 10:47

Efter att en patient på en psykiatrisk klinik i mellersta Sverige hotat Ivo vänder sig tillsynsmyndigheten nu till polis.


Hoten är skrivna på två av de blanketter som Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, använder för att patienter och anhöriga ska kunna anmäla fel i vården. Där framgår såväl patientens namn som den klinik hen är inlagd på.

Hoten är inte riktade mot någon specifik person på Ivo, men patienten skriver med mycket kraftiga uttryck vad hen vill göra med myndigheten och dess medarbetare.

En chef på Ivo har haft kontakt med klinikens verksamhetschef som bekräftar att patienten är intagen samt att det aggressiva beteendet är väl känt. Patienten ska för närvarande inte ha rätt att använda dator eller telefon. Ivo:s säkerhetschef och myndighetens HR-avdelning är också inkopplade i ärendet och även Arbetsmiljöverket är underrättat.

– Polisanmälningar är gudskelov inte särskilt vanliga. Jag tror att jag har varit med om det två eller tre gånger under de två år Ivo har funnits, säger Anita Wallgren, personalchef på Ivo, till Dagens Medicin.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev