Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Kampanjer ska locka tillbaka sjuksköterskor från Norge

Publicerad: 5 februari 2016, 09:18

Gapet mellan svenska och norska vårdlöner minskar. När den norska kronan dalar försöker landstingen ragga tillbaka svenska sjuksköterskor från andra sidan gränsen.


– Det är först nu som det har gått upp för oss att värdet på den norska kronan har sjunkit, så vi har inte hunnit göra så mycket ännu. Men vi planerar en insats, bland annat att annonsera efter personal i norska tidningar, säger Annica Sörensdotter, personaldirektör vid Region Jämtland Härjedalen.

Lämmeltåget av svenska sjuksköterskor på väg mot vårt västra grannland har glesat ut. När det var som mest populärt att dra till Norge fick över 2 000 svenskutbildade sjuksköterskor norsk legitimation på ett år. Det var 2008 och högre löner var främsta lockbetet.

Några år senare kom sjuksköterskeupproret och pressade upp lönerna runt om i Sverige. I samma veva började den norska kronan tappa i värde. De senaste åren har antalet svenskar som fått norsk sjuksköterskelegitimation rasat – förra året landade totalsumman på 522 stycken. Nu smider den svenska sjuk­vården planer för hur man ska kunna utnyttja situationen.

Stefan Lindskog, personalchef på Landstinget Dalarna, har just diskuterat frågan på ett möte när Dagens Medicin når honom.

– Det här är så färskt att vi nyss pratade om det faktiskt. Vi funderar förstås på riktade rekryteringsinsatser kopplade mot Norge nu när konkurrenssituationen ser lite annorlunda ut. Fast exakt vad vi ska göra vet vi inte ännu. Vissa jobbar ju bara extra på andra sidan gränsen. Det väsentliga för oss är att ta reda på hur vi når dem som jobbar permanent i Norge och som nu kanske börjar fundera på att flytta hem igen.

Andra är mer tveksamma till om annonskampanjer verkligen är rätt väg att gå när den norska kronan nu är billigare än på länge.

– Reklam? Nä, det funkar inte, säger Karin Lundin, sjukhuschef i värmländska Torsby.

Hon har svårt att tro att någon byter jobb enbart på grund av förändrade valutakurser.

– Jag önskar att jag kunde säga att det bara ramlade in sköterskor för att den svenska kronkursen är bättre, men så är det inte. Nu när den norska kronan ligger lite lägre än den svenska är det såklart inte lika mycket som talar för Norge, för det är jobbigt att pendla. Men att lyckas locka personal handlar ju om mer än kronor och ören. Hur man får till en bra arbetsmiljö till exempel.

Annica Sörensdotter medger att flera olika typer av insatser behöver göras för att det ska bli attraktivt för sjuksköterskor att jobba i regionen.

– Men jag tror absolut att den lägre norska valutakursen kan ge en skjuts i rätt riktning.

Valutatappet i siffror

2014 hade Vårdförbundets sjuksköterskemedlemmar en medellön på 29 411 kronor. Samma år låg medellönen för heltidsanställda sjuksköterskor i Norge på 38 500 norska kronor, enligt Statistisk sentralbyrå, SSB. Med nuvarande valutakurs motsvarar det ungefär 36 500 svenska kronor. För fem år sedan kunde samma norska lön växlas in för 43 500 svenska kronor.

ANNA-CAJSA TORKELSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev