Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Karolinska öppnar ny mötesplats för vården

Publicerad: 3 september 2018, 11:30

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Med Vårdforum vill sjukhusets ledning skapa en plats där olika grupper inom sjukvård och forskning kan mötas.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhuset

Sara Heyman

sara.heyman@dagensmedicin.se


I dag inviger Karolinska universitetssjukhuset Vårdforum. Det ligger i huvudentrén i nya sjukhusbyggnaden i Solna och ska vara en plats där patienter och anhöriga samt representanter från sjukvården ska kunna mötas. Under nästa år kommer ett Vårdforum även att öppnas i Huddinge.

– Vi tror att det är viktigt med en ömsesidig och bred kommunikation mellan oss som vårdgivare och patienter, anhöriga, personal, allmänhet generellt samt potentiella nya medarbetare, säger Nina Nelson Follin, kvalitets- och patientsäkerhetsdirektör, till Dagens Medicin.

– Vårdforum erbjuder både en fysisk och digital mötesplats där vi kan prata om det som är viktigt nu men också om det som är viktigt för vården i framtiden.

Har detta saknats tidigare?
– Det har saknats en ömsesidig och gemensam plattform för olika intressenter att möta vården, forskning och utbildning. Genom Vårdforum skapas förutsättningar för ett sådant möte, säger Nina Nelson Follin.

Vårdforum kommer att hålla öppet måndag till fredag och bemannas med personal med erfarenheter från vården och socialt arbete, berättar Nina Nelson Follin. Programmet i september har fokus kognition, och innehåller seminarier där personer från bland annat Svenskt Demenscentrum, Alzheimerfonden och sjukhusets Tema Åldrande medverkar.

Förtroendet för Karolinska institutet fortsätter att dala hos allmänheten och förtroendet för ledningen på Karolinska universitetssjukhuset är mycket lågt bland personalen. Är detta en åtgärd för att försöka få upp förtroendet för KS och KI?
– Syftet med Vårdforum är att skapa en bred plattform som möjliggör kommunikation på ett ömsesidigt sätt. Om det dessutom bidrar till att skapa ett förtroende mellan oss och våra olika intressenter är det självklart bra, säger Nina Nelson Follin.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev