Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Kräver pengar tillbaka för uteblivna sjuksköterskor

Publicerad: 19 oktober 2016, 08:12

Skaraborgs sjukhus skulle ha fått sex spanska sjuksköterskor från rekryteringsbolaget. Endast fyra dök upp, och nu kräver sjukhuset pengar tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Skaraborgs sjukhusVästra Götalandsregionen

Som Dagens Medicin tidigare rapporterat slöt Skaraborgs sjukhus avtal med ett rekryteringsbolag om sex sjuksköterskor, men bolaget kunde bara leverera fyra. Rekryteringen skulle ske till sjukhuset i Skövde och kosta 125 000 kronor per sjuksköterska. I priset skulle även svenskundervisning ingå.

Nu kräver sjukhuset 250 000 kronor tillbaka för de två som inte levererades. Kravet har gått från sjukhusets ekonomiavdelning till rekryteringsbolaget, men något svar ska ännu inte ha kommit.

Affären har även kantats av andra problem. När de fyra sjuksköterskorna kom till Skövde var deras språkfärdigheter mer bristfälliga än väntat och de kunde inte börja arbeta som planerat.

I veckan har även Sveriges Radio P4 Skaraborg rapporterat att vd:n för rekryteringsbolaget är dömd för ekonomisk brottslighet och att sjukhuset gjorde en direktupphandling i stället för en offentlig upphandling, vilket man borde ha gjort med tanke på den stora utgiften.

Relaterat material

Spanska sjuksköterskor klarade inte språket

Spanska sjuksköterskor rekryteras till Skövde

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev