fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Nya utbildningar för sjuksköterskor i Luleå

Publicerad: 15 januari 2016, 09:48

Foto: Sandra Pettersson

Till hösten startar specialistutbildningar för sjuksköterskor inom anestesi och operation vid Luleå tekniska universitet.


Efterfrågan på specialistsjuksköterskor är stor i hela landet och har varit en bidragande faktor till att Luleå tekniska universitet nu har fattat beslut om att öppna utbildningsplatser inom anestesi och operation, skriver universitetet i ett pressmeddelande. Påtryckningar och förfrågningar om specialistutbildning för sjuksköterskor har inkommit till universitetet både från tänkbara studenter och från den kliniska verksamheten inom Norrbottens läns landsting.

Utbildningen kommer att ges på distans med start hösten 2016. För regionen tas beskedet emot positivt, detta innebär större rekryteringsmöjligheter för sjuksköterskor med specialistkompetens i Norrbotten.

– Vi kan inte nog uttrycka hur glada vi är att dessa specialistutbildningar startar vid Luleå tekniska universitet. Äntligen får vi rekryteringsmöjligheter. Från alla operationsavdelningar är det här en efterlängtat åtgärd, säger Jeanette Viklund, vårdchef på anestesi, operation och intensivvårdskliniken vid Sunderby sjukhus i Luleå, i pressmeddelandet.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev