Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Organdonation + Tinder = Sant

Publicerad: 14 december 2015, 10:46

ORGANDONATION. I en tinder-kampanj ska personer kunna skylta med att de finns med i donationsregistret i England. Kampanjen är ett samarbete mellan Englands statliga sjukvård och dejtingappen Tinder, förhoppningen är att fler ska ansluta sig till organdonation.

Foto: Pressbild/Tinder

Dejtingappen Tinder används för att matcha olika personer med varandra. Nu har den blivit ett nytt sätt att nå ut till potentiella organdonatorer.


Personer som donerar sina organ efter sin död minskar för första gången på tio år i England. I ett samarbete med Englands statliga sjukvård ska tinder nu uppmuntra människor att gå med i registret för organdonation, rapporterar engelska BBC.

I starten har några mer eller mindre kända engelsmän en symbol på sin tinderprofil som visar att de finns med i organdonationsregistret, de ska figurera förebilder och öka intresset för organdonation. Förhoppningen är att unga ska få upp ögonen för organdonation och ta steget att gå med i donationsregistret.

I dag finns det omkring 7 000 människor som väntar på en organtransplantation i England, de senaste tio åren har cirka 6 000 människor dött i väntan på operation, skriver BBC.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev