Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Östergötland backar om poängmodell

Publicerad: 28 maj 2015, 08:32

NOLLSUMMESPEL.

Sjuksköterskorna får behålla möjligheten till extra ersättning. Men enligt regionledningen handlar det om ett nollsummespel.


Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att den poängmodell som bland annat finns vid sinnescentrum på Universitetssjukhuset i Linköping är på väg att försvinna. Modellen går i korthet ut på att sjuksköterskor och undersköterskor får mer betalt för att jobba på obekväma arbetstider än vad de skulle ha fått med ett traditionellt ob-tillägg.

Enligt Mats Uddin, HR-direktör i Region Östergötland, rör sig hela historien om modellens avvecklande om ett missförstånd. Modellen kommer att vara kvar och det har inte varit aktuellt att ta bort den, däremot har det förts diskussioner om hur den har tillämpats, säger han. Anledningen till det är att flera produktionsenheter visat på ekonomiskt underskott som anses vara kopplat till ett felanvändande av just poängmodellen.

Mats Uddin tycker att poängmodellen är bra då den gjort det lättare att bemanna pass på obekväm arbetstid, vilket var syftet. Samtidigt, poängterar han, är en av förutsättningarna för modellen att den är kostnadsneutral, det vill säga inte kosta arbetsgivaren mer pengar än om den inte tillämpades.

– Vissa kan tjäna mindre än vid en traditionell schemaläggning, vissa kan tjäna mer, beroende på om man jobbar på de här obekväma tiderna. Därför blir modellen, om man nyttjar den på ett bra sätt, kostnadsneutral, säger Mats Uddin till Dagens Medicin.

Pia Molander, ombudsman för Vårdförbundet avdelning Östergötland, berättar att arbetsplatser med modellen inte har haft någon gemensam beräkningsgrund och att facket inte har någon information om vad som räknas som kostnadsneutralt.

– Vi är oeniga om vad som är kostnadsneutralt och vad som är kostnader i modellen, säger hon till Dagens Medicin.

Relaterat material

Linköping sänker ersättningar för sjuksköterskor

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev