Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Sahlgrenska hotas med vite

Publicerad: 17 december 2015, 09:51

Sahlgrenska universitetssjukhuset måste förbättra bemanningssituationen på en medicinavdelning, kräver Arbetsmiljöverket i ett vitesföreläggande.


Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Sjukhuset har till den 31 januari på sig att redovisa förbättringar på flera punkter som gäller bemanning, rapporterar Göteborgs-Posten. Det gäller rutiner kring hur man säkerställer att personalen kan återhämta sig samt en handlingsplan för bemanningssituationen på lång sikt.

Under sommaren var läget hårt ansträngt på den aktuella medicinavdelningen och sjuksköterskor beordrades att arbeta dubbla pass flera dygn i rad. Sahlgrenska universitetssjukhuset lovade se över situationen men Vårdförbundet ansåg inte att åtgärderna räckte och gjorde en anmälan till Arbetsmiljöverket. Den 11 september gjorde myndigheten en inspektion. Arbetsmiljöverket har därefter också aviserat att ett vitesföreläggande kunde bli aktuellt och nu är alltså beslutet fattat. 75 000 kronor ska Sahlgrenska universitetssjukhus betala om inte sjuksköterskornas situation förbättras.

Relaterat material

Ivo och Arbetsmiljöverket i möte med Sahlgrenska

Vårdförbundet kräver akuta åtgärder på Sahlgrenska

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev