Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Sjukgymnast krävs på miljoner

Publicerad: 17 juli 2017, 06:28

Foto: Thinkstock

Region Skåne kräver att en sjukgymnast, en fysioterapeut, ska betala tillbaka runt 5,9 miljoner kronor som hon har fått för patientbesök under sju år.


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

– I det här fallet har vi funnit att den debitering som fysioterapeuten gjort till Region Skåne inte överensstämmer med vad som har utförts, säger Maria Melin, hälso- och sjukvårdsstrateg i Region Skåne, till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kvinnan har haft ett vårdavtal i många år, och har fritt kunnat ta emot patienter och få ersättning för dem från Region Skåne. I en stämningsansökan kräver landstinget nu tillbaka all ersättning för över 8 000 patientbesök mellan 2007 och 2014.

Vid en rutinkontroll 2011 väcktes frågor om sjukgymnastens verksamhet, och Region Skåne begärde in journaler för 20 patienter, men hon kunde bara visa upp en.

Kvinnan har sedan fått flera chanser att lämna in de efterfrågade dokumenten, och hänsyn har även tagits till att hon är sjukskriven sedan 2014, enligt landstinget.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd har konstaterat att det finns grund att anta att sjukgymnasten inte kan utöva sitt yrke tillfredsställande.

TT

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev