Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Sjuksköterska misstänks ha arbetat berusad under patienttransport

Publicerad: 26 mars 2015, 11:38

Flera personer reagerade på sjuksköterskans beteende under en transport till Finland och Ivo har nu inlett en granskning.


Det danska företaget SOS International lex Maria-anmäler en av sina tidigare ledsagarsjuksköterskor till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som har nu har valt att öppna ett tillsynsärende.

Enligt företaget har den svenska sjuksköterskan uppträtt berusad i samband med en transport mellan Sverige och Finland under fjolåret. Ambulanspersonal, patienten själv och personal vid det mottagande sjukhuset ska alla ha bevittnat berusningen och sjuksköterskan ska även ha sovit i samband med att patienten rapporterades över till det finländska sjukhuset.

En sjuksköterska vid det mottagande sjukhuset ska ha erbjudit ledsagarsjuksköterskan att göra ett alkoholtest, något som ledsagarsjuksköterskan avstod från.

Enligt anmälan hade händelsen kunnat medföra allvarlig vårdskada och SOS International har nu sagt upp sitt kontrakt med sjuksköterskan.

Sjuksköterskan arbetar vid ett lärosäte som utbildar sjuksköterskor och har tidigare varit föremål för Socialstyrelsens granskning.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev