Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Omvårdnad

Sjuksköterskor tar tillbaka neonataluppsägningar

Publicerad: 14 November 2016, 10:16

Helsingborgs lasarett.

Sjuksköterskorna på neonatalavdelningen vid Helsingborgs lasarett tar tillbaka sina uppsägningar, trots att de inte fått igenom sina främsta krav. Men de varnar samtidigt för framtida uppsägningar.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs lasarettRegion Skåne

Över 30 barnsjuksköterskor vid Helsingborgs lasarett sa tidigare under hösten upp sig, bland annat i protest mot vad de ansåg vara dålig återhämtningstid och orättvis lönepolitik. 15 av dessa arbetar på neonatalavdelningen.

Men nu tar de alla utom tre (två har nytt jobb och en är osäker) tillbaka sina uppsägningar. I ett brev till bland annat massmedierna skriver de att det ”finns ett löfte om att öka bemanningen och ett ’förslag’ på lösning”.

Sjuksköterskorna ska få tid till basal kompetensutveckling, tid för verksamhetsutveckling, separat bemanning på varje enhet, ”hälsosamma arbetstider”, och mer introduktion för nyanställda.

Däremot kommer de inte att få något påslag på lönen, skriver de i brevet. Det som sjuksköterskorna tidigare opponerat sig emot är att de inte fått ta del av ett program där de som arbetar på svårbemannade avdelningar i Region Skåne får 1 500 kronor extra i månadslön. Enligt sjuksköterskorna på neonatal i Helsingborg kvalificerar de sig för ett sådant påslag, men här har regionen alltså inte gett med sig.

En annan eftergift är att sjuksköterskorna inte kommer att få någon arbetstidsförkortning, vilket var en springande punkt.

”Vi är väl medvetna om att vi inte fått igenom de krav vi ville. Men vi har bidragit till att barnsjukvårdens situation har diskuterats och blivit känd för allmänheten. Politiker och ledningen har avslöjat vad de är beredda för att göra för att inte förlora en maktkamp”, skriver sjuksköterskorna i brevet, som fortsätter.

”Trots att förtroendet för vår ledning är i botten är vi beredda att ta tillbaka våra uppsägningar. Återigen är det vi som tar ansvar.”

De avslutar dock med ett villkor. Om regionen och sjukhuset inte lyckas bygga upp neonatalavdelningen är ”risken överhängande att sjuksköterskor i stället droppvis söker andra jobb och slutar”.

Region Skåne har tidigare sagt att det inte är aktuellt med några lokala uppgörelser, vilket har varit den främsta anledningen till att sjuksköterskornas krav inte gåtts till mötes. I stället har regionen hänvisat till de pågående centrala förhandlingarna mellan Vårdförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting.

Att Region Skåne erbjudit sjuksköterskorna en större del av arbetstiden till utbildning och att schemat blir mer hälsosamt är dock inget lokalt avtal, säger Steen Ekdahl, divisionschef för specialiserad närsjukvård i Skånevård sund. Han säger också att samma erbjudande gått till de 17 barnsjuksköterskor som arbetar på barnavdelningen och barnakuten, men att regionen inte fått något svar från dem än.

– Nej, jag kan inte säga att vi ser någon öppning där. De har ännu inte tagit tillbaka sina uppsägningar.

När det gäller sjuksköterskornas tidigare krav om de 1 500 kronorna säger han att det var en bedömning Region Skåne gjorde vid ett tidigare tillfälle och att det inte är aktuellt att omvärdera det nu.

Relaterat material

Massuppsägning bland barnsjuksköterskor i Helsingborg

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev