Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Stroketeam prisas för att skicka hem patienter

Publicerad: 9 oktober 2014, 10:38

Mare Teinlum-Kruse, teamledare för strokeenheten på Sahlgrenska universitetssjukhuset, har fått en kvarts miljon kronor.


I går, onsdag, fick Mare Teinlum-Kruse, ta emot Vårdförbundspriset på 250 000 kronor av förbundsordförande Sineva Ribeiro för sitt arbete med bättre livskvalitet för strokepatienter

– Rätt behandling och rehabilitering är viktigt för en god livskvalitet för den som drabbas av stroke. Strokeenheten på Sahlgrenska universitetssjukhuset ser patienten och anhöriga som viktiga delar i teamet och utgår från patientens formulerade mål. Teamarbetet ger en trygghet för patienten, bättre livskvalitet och nöjdare patienter, säger Sineva Ribeiro, i ett uttalande på förbundets webbsida.

Mare Teinlum-Kruse har arbetat med strokevård i ungefär 20 år men det arbete hon nu prisas för startade som ett pilotprojekt 2010 och införlivades efter ett halvår i Sahlgrenskas ordinarie verksamhet. I korthet går det ut på att:

– Kvalitetsäkra utskrivningen från sjukhuset till hemmet. Så att kunskapen följer med patienten hem, säger Mare Teinlum-Kruse till Dagens Medicin

Vad betyder ett sådant här pris?

– Ja, det är det vi får grunna på, det är svårt att smälta. Det första är äran som vi är väldigt glada över. Det känns som en bekräftelse för oss som fortsätter att jobba i den kliniska vården och känner att det fortfarande är lika viktigt. En bekräftelse på att kvalitén ska vara hållbar och att vi ska vara uthålliga. Pengarna får vi fundera på vad vi ska göra med, men de kommer att gå till utveckling av verksamheten naturligtvis, så att vi kan bli ännu bättre.

Det är ganska mycket pengar

– Det är mycket pengar, och i vårdsammanhang är det väldigt mycket pengar. Vi får höra oss för vad policyn är och vad man kan tänkas göra med dem. Vi kanske ska göra en sammanställning av alla våra patienter.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev