Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Tufft att vara ansikte utåt när det stormar

Publicerad: 10 mars 2017, 14:10

Hon har världens roligaste yrke men världens sämsta jobb. I bryt­punkten däremellan är sjuksköterskan Sara Eklund en av Akademiska sjukhusets ambassadörer.


Ämnen i artikeln:

Akademiska sjukhuset

I lokalpressen larmas om att stämningen på sjukhuset är den värsta i mannaminne, att personalen går på knäna och misstror ledningen. Brist på personal och vård­platser pressar Akademiska sjukhuset i Uppsala hårt och det är kris­stämpeln som präglar allmänhetens bild av vården.

I det läget är det inte helt lätt att vara en av de vårdanställda ”på vårdgolvet” som ska stå upp för sjukhuset och vara dess ansikte utåt.

Sjuksköterskan Sara Eklund är en av 20 medarbetare på Akademiska som utsetts till ambassadörer för sjukhuset. Hon ska föra sjukhusets talan på exempelvis event och rekryteringsmässor. En roll som kan vara tuff när verksamheten kritiseras och missnöjet pyr bland de anställda.

– Får jag bara jobba ostört med det jag valt att göra, att ge en god vård, så är det ett fantastiskt arbete att vara sjuksköterska. Men tyvärr måste vi ju också slåss mot vårdplatsbrist, arbetsmiljöproblem, nya arbetstidsmodeller, scheman, nya väggar. Hela tiden förändras förutsättningarna. Då kan jag bli lite ambivalent till att vara ambassadör, säger Sara Eklund.

Men hon tycker att det är högt i tak och att hon och de övriga ambassadörerna har möjlighet att uttrycka sina synpunkter.

Hon vill att hennes positiva inställning till yrket, att göra ett bra jobb i verksamheten, ska inspirera andra att vilja arbeta på Akademiska.

– Jag tror att andra lyssnar på mig. Jag vill vara en motvikt och ge en nyanserad bild av hur det är att arbeta här, för jag tycker att det är kul. Jag vill inte ge upp. Det är en fantastisk verksamhet som jag är stolt över att vara en del av, säger Sara Eklund.

Framför allt hoppas hon att hennes engagemang ska smitta av sig på nyutbildade sjuksköterskor som hon möter på rekryteringsträffar eller då de gör praktikperioder på sjukhuset.

– Trots röran vill jag ge en bra bild av sjukhuset och innehållet i arbetet. Studenterna ska få en bra verksamhetsförlagd utbildning där de får känsla för yrket.

Ambassadörerna ska – förutom deltagande i mässor – kunna ställa upp som modeller i annonser eller på kampanjmaterial. Det är en del som Sara Eklund inte är riktigt bekväm med.

– Jag gillar egentligen inte att synas.

Bland ambassadörerna finns representanter från en rad yrkesgrupper från olika verksamheter på sjuk­huset. Det är läkare, sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, en vårdkoordinator, en undersköterska och avdelnings- och sektionschefer. Något extra betalt får de inte, insatserna görs på arbetstid.
Tobias Molander är avdelningschef på en hjärtavdelning och tar på sig den blåa ambassadörströjan när han ska representera sjukhuset på event och rekryteringsdagar.

– Som chef har jag viss inblick i hur sjukhusledningen tänker och jag vill förmedla den bilden till andra. Vi vill naturligtvis vara en attraktiv arbetsgivare och skapa hållbara arbets­tider och en bra arbets­situation. Men samtidigt måste sjukhuset spara pengar, säger han.

MIA WÄRNGÅRD

Ämnen i artikeln:

Akademiska sjukhuset

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News