Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Omvårdnad

Vårdförbundet: Massuppsägningar brott mot fredsplikten

Publicerad: 14 juli 2016, 12:03

Foto: Thinkstock

Vårdförbundet är tveksamt till massuppsägning som stridsåtgärd. Och förbundet påpekar också framgångar i löneförhandlingarna.


Som Dagens Medicin berättat har massuppsägningar gjorts på olika håll i landet, senast bland sjuksköterskor på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Bakgrunden är främst arbetsförhållandena.

Somliga väljer att se det som ett uttryck för missnöje gentemot facket. Det visar i vilket fall på en maktbalans som inte är till Vårdförbundets fördel, sade strejkforskaren Christer Thörnqvist till Dagens Medicin i en artikel i onsdags.

Han sa också att det eventuellt kan gynna Vårdförbundet genom att stärka deras förhandlingsposition. Men fackförbundet vill inte ge ett officiellt godkännande av massuppsägning som stridsåtgärd.

– Vi kan inte stödja sådana aktioner eftersom det är att betrakta som ett brott mot fredsplikten, men självklart ska man kunna säga upp sig om man inte orkar med sitt arbete, säger Annelie Söderberg, förhandlingschef på Vårdförbundet, till Dagens Medicin.

Tror du att det ändå gynnar er position? Gör det Vårdförbundet starkare?

– Det vill jag inte uttala mig om. Jag tänker såhär: Vi måste jobba med att förbättra våra medlemmars villkor den vägen som går via centrala överenskommelser, och lokalt måste man jobba på att lösa de lokala frågorna till dess vi har centrala överenskommelser som åtminstone hanterar basnivån.

Hur tolkar du de här uppsägningarna? Det känns inte som något man som anställd tar till om man känner medvind i de här frågorna.

– Jag ser det som att man är frustrerad och uttröttad och att man inte tycker att man får gehör för sina frågor. Vi har hållit på med nattarbetstidsfrågan i ungefär ett decennium och inte fått den löst. Vi från Vårdförbundets sida har ju förslag på lösningar.

Hon ser också bättre betald specialistutbildning som en knäckfråga. Finns inte tillräckligt med rätt kompetens så blir arbetsmiljön tyngre både för de som ändå är specialistutbildade och de som inte är det. Hon tycker att det behövs en tydligare lönekarriär efter specialistutbildningar. Som lösning nämner hon Vårdförbundets modell Akademisk specialisttjänstgöring.

Christer Thörnqvist menar också att Vårdförbundet har haft svårt att komma ifrån det så kallade ”märket” som till stor del anger löneutvecklingen i Sverige. Det håller inte Vårdförbundet med om.

– Vi har haft en god genomsnittlig löneutveckling för våra medlemmar det senast året. Alla har inte fått det. Men i vissa landsting har löneutvecklingen varit mer än fyra gånger märket.

Som exempel tar hon Västmanland och Dalarna där lönerna har ökat med i snitt cirka åtta procent det senaste året. Men löneutvecklingen sker från en för låg nivå, säger Annelie Söderberg.

– Man ska komma ihåg att vi i grunden har en felvärderad lön för våra yrkeskategorier. Och det är ett problem om man tittar på hela den kvinnodominerade välfärdssektorn, säger hon.

Relaterat material

Massuppsägningar blir sannolikt vanligare

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev