Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Vårdförbundet rasar mot uttalande om bra sommar

Publicerad: 13 maj 2015, 11:39

Huvudskyddsombud anser att uttalandet från ledningen i Västernorrland är ett hån.


Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


När Dagens Medicin i en tidigare intervju frågade Margareta Berglund Rödén, förvaltningschef för specialistvården i Västernorrland, om hur hon trodde att sommaren 2015 skulle bli svarade hon:

– Jag hoppas och har stora förhoppningar om att den kommer att gå minst lika bra som i fjol när vi fick pris från Kommunal för att vi hade en bra sommar. Vi håller tummarna för att den blir lika bra i år. Det är naturligtvis beroende av både väder, vind och bemanning.

Uttalandet har väckt starka känslor och Åsa Holgersson, huvudskyddsombud för Vårdförbundet, håller inte med om beskrivningen av föregående sommar. Och definitivt inte om förhoppningarna om den kommande.

I en intervju med Sundsvalls Tidning säger hon:

– Jag höll på att ramla av stolen när jag läste det här i Dagens Medicin. Jag undrade om det här var något sent aprilskämt från Landstinget Västernorrland eller Margareta Rödén. Jag var så upprörd.

Och lägger sedan till:

– Och trots alla uppsägningar, trots den dåliga arbetsmiljön och alla överbeläggningar så går man ut och säger att man tror på en bra sommar och att man till och med tror att man kanske får ett pris för det. Jag tycker att det är ett hån, ett stort hån.

Relaterat material

Västernorrlands ledning tror på en bra sommar

Facklig kritik mot otydlig omorganisation i Västernorrland

Mindre fritt för läkare efter övertidshärva

Landstingschefer delgivna misstanke om brott

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev