Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Omvårdnad

Yttrandefrihet slopas i Vårdval Stockholm

Publicerad: 14 november 2007, 13:41

Vårdanställda tystas när allt mer privatiseras. Det menar stats­vetar­professorn Lennart Lundquist och kallar det en demokratisk katastrof. I Stockholm slipper alla arbetsgivare som ingår i vårdvalet kravet på full yttrande­frihet för de anställda.


Allt fler landsting gör om sin primär­vård, överlåter landstingsdriven verksamhet i privat regi och öppnar på andra sätt för privata aktörer. Tanken är att öka valfriheten för patienterna, men samtidigt begränsas de anställdas handlingsutrymme.

Den grundlagsskyddade rätten att fritt lämna uppgifter om exempelvis missförhållanden till massmedierna tillsammans med förbudet för arbetsgivaren att efterforska källan, gäller nämligen bara offentliganställda.

– Vården kommer att bli tystare, precis som skolan, omsorgen och alla andra områden som privatiseras. De anställda kan förbjudas att tala med pressen och vi får inte veta vad som händer, säger Lennart Lundquist, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet.

”Det är redan en hård atmosfär”
Hittills har Stockholms läns landsting krävt i alla sina avtal med privata entreprenörer att deras personal ska ha samma skydd som de offentliganställda. Men inte nu längre. I den så kallade regelboken för Vårdval Stockholm har det kravet tagits bort. Det innebär att ingen av de privat­anställda som jobbar hos de över 500 mottagningar som har auktoriserats, garanteras skyddet att fritt kunna uttala sig.

– Det är redan en hård atmosfär bland de offentliganställda som ut­talar sig kritiskt. Jag är djupt orolig för att det ska bli ännu värre när allt mer privatiseras i form av avknoppningar och så kallade utmanings­rätter. I Vårdval Stockholm finns inget som säkerställer medarbetarnas rättigheter, säger Mikael Rolfs, ord­förande för läkarföreningen vid Karolinska universitetssjukhuset.

Stockholms läns landsting ska nu utreda om och i så fall hur ett krav på yttrandefrihet skulle kunna läggas till i efterhand.

En oförberedd fråga
Frågan om vad som händer med yttrande- och meddelarfriheten när vården privatiseras har tagit fler landstingspolitiker runt om i landet på sängen. I Kronoberg står Ljungby lasarett inför en privatisering, men det var först när fem mediechefer ny­ligen skrev ett öppet brev som yrvakna politiker började diskutera frågan.

I Västmanland, som redan klubbat sitt så kallade närsjukvårdsprogram, togs frågan nyligen upp på landstingsstyrelsen. Nu ska kravet på yttrandefrihet och meddelar­frihet även för dem som utför uppdrag åt landstinget i privat regi föras in i efterhand.

På Läkarförbundet centralt följer man utvecklingen noga.

– Risken finns att det blir svårare att både våga och kunna uttala sig. Detta är något som vi är väldigt uppmärksamma på just nu, säger ord­förande Eva Nilsson Bågenholm.

Oppositionslandstingsrådet Ingela Nylund Watz (s) i Stockholm tycker inte att det räcker att skriva avtal med landstingens privata entreprenörer. Hon vill få till en lagändring på nationell nivå så att skyddet garanteras i lag. Det ska inte spela någon roll vilken arbetsgivare man har.

– Vi vill gärna få till stånd en sådan uppvaktning från landstinget till regeringen. Vi ska nu ta upp frågan med våra partikamrater i riksdagen, skriver Ingela Nylund Watz i ett mejl till Dagens Medicin.

Inte samma skydd för privatanställd

Inom det offentliga har anställda så kallad meddelarfrihet och arbetsgivaren efterforskningsförbud och repressalieförbud. Det innebär att de anställda kan påtala exempelvis missförhållanden på arbetsplatsen till massmedierna och arbetsgivaren är förbjuden att efterforska källan och komma med sanktioner. Sedan i fjol omfattas även kommunala bolag.
Som privatanställd har man inte det skyddet. Arbetsgivaren får undersöka vem som sagt eller gjort vad och de anställda kan drabbas av exempelvis löneavdrag eller uppsägning.

Läs även: "Inte bara en rätt utan också en plikt att uttala sig"               "Tror du att Sverige blir mer slutet med fler privata aktörer?" Svara på veckans fråga! Du finner den i vänsterspalten på sidan.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News