Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Riksstämman

KD ensamt parti på riksstämman

Publicerad: 2 december 2011, 09:02

Bland det hundratalet vårdrelaterade montrarna på riksstämman har också ett politiskt parti slagit upp ett stånd med flygblad och informanter. Krisdemokraterna är ensamma med att föra fram sin politik till stämmans besökare.


Hur kommer det sig att KD är här som parti, när inga andra partier är här?

– Ja, det har vi frågat oss i alla år. Varje år som läkarstämman är i Stockholm har vi varit här, i alla fall under 00-talet, säger Mats Reimertsson, landstingssekreterare för Kristdemokraterna, som står i partiets monter.

– Du får fråga de andra partierna varför de inte är här. Men vi tycker att det är ett suveränt tillfälle att prata med professionen och träffa yrkesverksamma inom vården.

Så det är inte bara för att Göran Hägglund är socialminister?

Nej, nej, vi var här redan innan vi hade socialdepartementet. Vi tycker det är ett bra sätt att komma ut. Och vi behöver ju komma ut nu med vårt budskap, så är det ju, säger Mats Reimertsson.

Vad frågar folk som kommer till er monter?

Framför allt är det om Stockholmspolitiken, så vi får svara på rätt mycket om vad Stockholms landsting gör och hur vi har tänkt. Och mycket av det vi gör i Stockholm får ju genomslag i resten av landet. Men vi får ju svara för hela alliansen också när vi står här. Det skiljer ju inte sådär jättemycket inom alliansen när det gäller vårdpolitiska frågor.

PER LEANDER

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev