måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Riksstämman

Läkaresällskapet ställer in konferens

Publicerad: 13 oktober 2017, 12:16

Medicinska riksstämman 2015 ser ut att bli den sista stora flerdagarskonferensen arrangerad av Läkaresällskapet. Foto: Charlotta Kjellberg

Läkaresällskapet ställer in ”Framtidens medicin och hälsa” som skulle bli en ersättning för Medicinska riksstämman. Uppslutningen var för dålig.


Förra året lade Läkaresällskapet ner Medicinska riksstämman efter drygt 70 år. Tanken var att det nya mötet ”Framtidens medicin och hälsa” skulle bli ett bredare möte för såväl läkarkåren som andra vårdprofessioner och politiker, myndighetsrepresentanter och företrädare för läkemedelsindustrin. När beslutet om det nya mötet fattades förra året sade Läkaresällskapets ordförande Stefan Lindgren till Dagens Medicin att han räknade med runt 2 000 deltagare.

Men det visade sig att mötet var långt ifrån så attraktivt som Läkaresällskapet hade hoppats på. Stefan Lindgren säger till Läkartidningen att endast 150 personer hade anmält sig och att det behövdes minst 500 deltagare för att formatet skulle fungera. Alla som hade anmält sig till mötet i Stockholm den 14-15 november kommer att få sina deltagaravgifter återbetalda skriver Läkaresällskapet i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Svenska läkaresällskapet skrotar Riksstämman

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev