Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Riksstämman

Två dagar i stället för tre

Publicerad: 30 januari 2013, 15:35

Så här såg det ut i Älvsjö på 2011 års Riksstämma.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Årets Riksstämma bantas ner från tre till två dagar och flyttar in till stan.


I år fyller Riksstämman70 år. Det firar Svenska Läkaresällskapet med att minska antalet mässdagar från tre till två och flytta från Älvsjö till Stockholm Waterfront Congress Centre i centrala Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande från arrangörerna.

– Flytten in till Stockholm Waterfront Congress Centre ger oss nya möjligheter att erbjuda ett effektivt arrangemang i moderna lokaler mitt i centrala Stockholm, säger Filippa Nyberg, vd på Läkaresällskapet, i pressmeddelandet.

Catarina Almqvist Malmros, ordförande i delegationen för Riksstämman, säger till Dagens Medicin att tvärsektionella program kommer att prioriteras i år.

– Vi önskar programpunkter som inkluderar flera sektioner, med fokus på breda hälso- och sjukvårdsfrågor. Som till exempel nya guidelines och uppdateringar. Vi kommer att tydligt fokusera på SLS kärnvärde, utbildning och vetenskap, etik och kvalitet.

Vilka fördelar och nackdelar ser ni med att flytta in till stan?

– Att det blir större möjligheter att ordna ett mer effektivt arrangemang. Vi har gjort en omvärldsanalys och tagit emot synpunkter från våra sektioner och medlemmar, och det finns en enighet att lämna mässan och skapa nytt i lokaler som är ändamålsenliga.

Varför två dagar istället för tre?

– Dels för att det är lättare för målgruppen att få ledigt, och dels att vi nu gör ett mer fokuserat och effektivt program. Sektionerna har haft sina egna veckor och egna program, och vi önskar nu att ha ett program där flera sektioner är involverade.

Kommer avgiften att finnas kvar?

– Den kommer att vara kvar och det kommer finnas olika paket som det kommer att informeras om när det är färdigt. Vi arbetar med att ta fram paketlösningar som ger SLS medlemmar förmånliga avgifter.

Rikstämman kommer i år att äga rum 5-6 december.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev