Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Riksstämman

”Upplägget har varit bra”

Publicerad: 6 december 2013, 13:55

Sex besökare tycker till om årets Riksstämma.


Hur har det varit på stämman?

Hannes Jansson, underläkare före AT,  transplantationskirurgen, Huddinge:

– Väldigt bra! Jag har bara varit här i dag (fredag) för att delta i en paneldiskussion om varför det finns färre forskande medicinare. Det var kul att träffa representanter för professionen, facket, SKL och utrikesdepartementet. Stämman känns ganska liten.

Signe Lansky, disktriktsläkare och egen företagare som ska starta vårdcentral:

– Det är tredje gången jag är på Läkarstämman och är jättepositiv. Förut har man känt att den är på väg utför men i år andas den förnyelse. Mest positivt är att det är mer övergripande ämnen i år som kan förena oss som kår, det borde de använda sig av nästa år också, förr var det så mycket för sektionerna.

Karin Sköldefors, öron-, näs- och halsläkare, Hudiksvalls sjukhus:

– Det har varit jättekul att komma hit för att gå på bra föreläsningar och träffa kolleger. Till skillnad mot specialitetsspecifika möten är ju det här övergripande. Jag har varit på intressanta föreläsningar om antibiotikaresistens och det med Viveka Lindén i går. Det som inte varit så bra är väl skyltningen av lokalerna.

Margareta Ljusterdal, pensionerad allmänläkare, Uppsala:

– Jag tycker att upplägget här har varit bra, ibland har lokalerna varit för små för att rymma alla men så var det förut också. Jag var aldrig särskilt förtjust i fabriksmiljön i Älvsjö. Jag har precis slutat att hoppa in på vikariat men skriver ut till vänner och grannar och var på det stora symposiet om antibiotika.

Per Andersson Öhrvik, utställare på Läkemedelsverket:

– Det har varit trevligt och många har varit intresserade av nyutgivna Läkemedelsboken. Jag har bland annat varit på ett vetenskapligt föredrag om mat och dryck med SBU och Socialstyrelsen. Det har varit lite förvirrat ibland när de bytt salar på föredrag men det här är ett bra ställe för stämman för oss som pendlar till Stockholm.

Tomas Bro, doktorand i medicinhistoria i Lund och ST-läkare i oftalmologi, Eksjö:

– Jag är här som medicinhistoriker och har besökt de föredrag som handlat om det. Jag har varit på stämman i flera år eftersom det är det största forumet för medicinhistoria. För mig spelar det ingen roll var den ligger eller hur det är för övrigt. Jag har varit på många intressanta föredrag, om läkarutbildningen historia och svenska läkares kontakter med nazismen till exempel.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev