Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Dagens Medicin Agenda nominerad till Årets event

Publicerad: 3 oktober 2019, 10:38

Socialminister Lena Hallengren (S) intervjuad av chefredaktör Christina Kennedy i Heta stolen under Vårdarenan 2019.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Dagens Medicins stora mötesplats Vårdarenan nomineras till Tidskriftspriset 2019 i kategorin Årets event.


Ämnen i artikeln:

Tiohundra

– Otroligt roligt att vi får uppmärksamhet för Vårdarenan. Det var första gången för oss att arrangera en så stor mötesplats och vi är stolta som tuppar nu. Lite extra stolt är jag över de kollegor som jobbade så hårt för att Vårdarenan skulle bli verklighet, säger chefredaktör Christina Kennedy.

I mars 2019 arrangerade Dagens Medicins seminarieavdelning, Dagens Medicin Agenda, ett tvådagarsmöte med fyra olika fördjupningsspår för att sammanföra beslutsfattare från de många olika delar av hälso- och sjukvården som står inför stora förändringar. Nu har evenemanget valts ut som ett av fyra nominerade till Sveriges Tidskrifters årliga pris i kategorin Årets event.

– I takt med att hälso- och sjukvården blir allt mer specialiserad är det viktigt att kunna erbjuda en mötesplats där många olika delar i vårdkedjan kan träffas för att lära och förstå mer av varandra. Det har blivit nödvändigt att förstå de övergripande utmaningarna, riktningen och hur den bit man själv bidrar med passar in. Därför är Vårdarenan viktig, säger Christina Kennedy.

På Vårdarenans scen tog patientföreträdare, ministrar, vårdpersonal, generaldirektörer, utvecklare, utredare och många andra plats för att sprida kunskap, delta i diskussioner och ställa frågor. Programmet innehöll gemensamma keynotes så väl som fördjupande spår som besökare kunde välja mellan; Primärvårdens dag, Kommunal sjukvård, Digital vård och Strategidagen.

I samband med mötet tog också sju professionsorganisationer och Dagens Medicin initiativ till ett nytt pris för att belöna samarbete i vården. Årets brobyggare tilldelas den som samarbetar över gränserna och bekämpar stuprörstänk. 2019 års vinnare blev Tiohundra i Norrtälje för sitt sätt att samarbeta mellan region och kommun.

Relaterat material

Norrtäljemodellen är Årets brobyggare

Ämnen i artikeln:

Tiohundra

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev