Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

De prisas för rehabilitering av covidsjuka

Publicerad: 27 oktober 2021, 09:38

Årets arbetsterapeuter Therese Lindberg och Ingrid Berggren på Karolinska universitetssjukhuset.

Foto: Jonas Malmström

Utmärkelsen Årets arbetsterapeuter 2021 går till Therese Lindberg och Ingrid Berggren, som arbetar på Karolinska universitetssjukhuset.

Ämnen i artikeln:

Sveriges arbetsterapeuterKarolinska universitetssjukhusetKarolinska institutet

Monica Kleja

monica.kleja@dagensmedicin.se


Båda får professions- och fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuters utmärkelse då de varit tidiga pionjärer när det gäller att visa vad arbetsterapi inom akut- och intensivvård kan betyda för covidsjuka patienter.

Enligt juryns motivering har de med ”mod och företagsamhet” tagit sig an sina arbetsuppgifter och utvecklat terapiverksamheten i denna nya kontext. 

Juryn skriver också att de även generöst spridit sina nya kunskaper inom arbetsterapi och covidrehabilitering till kollegor i Sverige och utomlands och att:

”De har skapat framkomliga vägar där ingen visste hur, men mest av allt så har de förstått vikten av att se varje enskilds individs resa till en ny vardag där vardagsaktiviteterna är centrala. De har visat att arbetsterapeuter behövs hela vägen.”

Priset delades ut på ett frukostseminarium tidigare i dag, den 27 oktober, på Arbetsterapins dag. Pristagarna får tillsammans dela på 10 000 kronor.

Vid samma tillfälle utsågs också Stina Nordinge och Caroline Lager på Karolinska institutet till Årets arbetsterapeutstudenter. De prisas för ett examensarbete om hur arbetsterapeuter kan tillämpa virtual reality som aktivitet i vård och omsorg.

Läs också!

Hon är årets arbetsterapeut. 

Intensiv hemrehab håller hemtjänsten borta.

Arbetsterapeut spar pengar i vårdplanering. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev