Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Guldskalpellen 2019: Vi söker årets förnyare!

Publicerad: 12 mars 2019, 09:29

Guldskalpellen 2018 som Årets förnyare gick till Capio Go, från vänster Janet Ekvall, Christoffer Berg, Urban Jersby, Daniel Olsson, Margareta Danelius, Sören Meelby, Victoria Bohlin, Towa Jexmark och Frida Gertsson.


Nu är det hög tid att nominera till Guldskalpellen 2019. Vi vill veta vad ni har gjort för att förnya och förbättra svensk sjukvård.

Årets förnyare: Personer och verksamheter som har tagit initiativ till och genomfört förändringar som kan inspirera till ökad kvalitet i sjukvården, till nytta för både anställda och patienter. En jury bedömer projekten utifrån åtta kriterier med betoning på nyskapande, kvalitet och samarbete.

Juryns ordförande är Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy.

Den första Guldskalpellen delades ut 2006. Sedan dess har Dagens Medicin årligen utsett Årets förnyare i sjukvården. Priset belönar insatser och initiativ som leder till ökad kvalitet i svensk hälso- och sjukvård.

Förra året var det den digitala vårdtjänsten Capio Go som prisades för en resurseffektiv vård med en genomgripande helhetslösning för mötet mellan den digitala och fysiska vården. 2017 var det Sårcentrum i Blekinge som fick ta emot utmärkelsen för sitt arbete med det nationella kvalitetsregistret Rikssår som hjälpt till att minska antibiotikaanvändningen.

Alla får nominera!
Alla är välkomna att nominera bidrag. De bästa nomineringarna kommer från dem som nominerar sin egen verksamhet, så vi välkomnar alla som är stolta över vad de åstadkommit och vill sprida kunskap och erfarenheter.

Pristagarna får ett utbildningsstipendium på 25 000 kronor och ett diplom.

Sista dag att nominera är den 28 mars 2019.

För mer information om Guldskalpellen, kontakta Katarina Ekspong, redaktionschef på Dagens Medicin, katarina.ekspong@dagensmedicin.se 072-252 14 80.

Nominera ditt bidrag här

Nomineringstiden för Guldskalpellen 2019 startar den 26 februari och avslutas den 28 mars 2019.

Länk till nomineringsformulär

DAGENS MEDICIN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev