Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Han gillar att få människor att växa

Publicerad: 20 november 2015, 10:17

MAGNUS PERSSON. Verksam som: Läkare och verksamhetschef på radiologiska kliniken, länssjukhuset i Kalmar läns landsting. Ålder: 42 år. Antal anställda: 80-90 personer. Förebild som ledare: Har ingen förebild, han plockar russinen ur kakan. Oanad talang: Spexig, skicklig toastmaster på bröllop. Brinner för: Rättvisa och utmaningar.

Foto: Pax Engström Nyström

Magnus Persson har noga valts ut som nominerad till Framtidens ledare i sjukvården, han är en av tre som tävlar om utmärkelsen. Den 2 december koras vinnaren.


På grund av sitt rykte om att ha ett fantastiskt bemötande knackar patienter, chefer och personal på dörren och vill vara en del av den radiologiska kliniken i Kalmar. Men så har det inte alltid varit. När Magnus Persson började som verksamhetschef möttes han av en klinik där man inte hälsade på varandra i korridorerna, det fanns en osämja mellan professioner och personal kunde vägra att ta emot patienter om remissen inte var korrekt skriven. På frågan varför han tackade ja till jobbet, trots klinikens dåliga rykte, svarar han att han lockades av utmaningen.

– Man kan förändra, man kan påverka! Och det ville jag jobba med här. Jag har hjärta i det jag gör, och jag måste känna att jag kan göra en bra insats för att känna en drivkraft och entusiasm.

På fyra år har nu Magnus Persson tillsammans med sin personal byggt upp kliniken från grunden, med en början i värdegrunden och ett mål att ha Sveriges bästa bemötande.

– Nu har vi faktiskt väldigt gott rykte, jag brukar skryta med att jag tror att vi har Sveriges bästa bemötande. Vi har jobbat med det och vi har det i åtanke.

För att komma åt problemen bland personalen fick medarbetarna diskutera och tillsammans komma fram till de värden som är viktiga för kliniken. På så vis skapades fem regler som fungerar som klinikens ”code of conduct”, en så kallad värdegrund som verksamheten ska arbeta efter. Sedan dess arbetar Magnus Persson med att upprätthålla förbättringsarbetet så att det inte blir projekt som rinner ut i sanden.

– Reglerna i sig är inte det viktigaste utan jag tror att det är arbetet och diskussionerna kring dem som har varit viktigast.

Magnus Persson har jobbat med mjuka värden och är övertygad om att allt hör ihop, han menar att engagerade medarbetare som för kliniken framåt också kommer att avspegla sig och ge resultat i hårddata.

– Min övertygelse är att den viktigaste parametern för ett gott bemötande är trivseln bland medarbetarna på kliniken.

Vid en enkätundersökning av 170 patienter i början av året var 151 patienter ”mycket nöjda” och 10 ”nöjda”, berättar Magnus Persson. Flera utifrån har velat ta del av processen och Magnus Persson har fått föreläsa om klinikens arbete.

Vilka egenskaper kännetecknar en god ledare?

– En bra ledare föder andra ledare och får människor att växa. Man ska inspirera och motivera andra, visa omtanke samt vara en god förebild.

Om fem år ser Magnus Persson sig antingen vara kvar på röntgenkliniken, som då har blivit Sveriges bästa, eller så har han hittat nya utmaningar där han kan utveckla vården till patienternas fördel.

– Förhoppningsvis kan jag även fortsätta inspirera andra med mina tankar omkring ledarskap och mitt sätt att arbeta.

Framtidens ledare delas ut av Sjukvårdens ledarskapsakademi

■ Vinnare prisas på Sjukvårdens ledarskapsdag den 2 december.
■ Vinnaren får en veckas ledarskapskurs på Harvard Business School med inriktning på värdebaserad vård. Dessutom erbjuds vinnaren en plats i mentor- och managementprogrammet i Sjukvårdens ledarskapsakademi.
■ Bakom Sjukvårdens ledarskaps­akademi står: Akademiska sjukhuset, Boston Consulting Group, Capio, Dagens Medicin, Karolinska universitetssjukhuset, Landstinget i Kalmar län, Landstinget Sörmland, Michaël Berglund Executive Search, Pfizer, Region Skåne, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Väster­bottens läns landsting.

Följande kriterier utgår juryn från i sin bedömning av de nominerade:

■ Personen är chef eller har en annan ledarroll och är högst 45 år.
■ Han eller hon är en dedikerad, entusiastisk och engagerad ledare.
■ Har visat prov på strategisk förmåga och visionärt tänkande.
■ Har visat god förmåga att driva förändring och utveckla verksamheten.
■ Har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.
■ Tar tillvara och utvecklar sina medarbetares kompetenser.
■ Uppfyller verksamhetens mål.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev