Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Han utsågs till Framtidens ledare

Publicerad: 2 december 2015, 15:30

Av tre finalister utsågs Magnus Persson till Framtidens ledare i sjukvården. För honom är det viktigt att engagera medarbetare och få dem att växa.


I eftermiddag mottog Magnus Persson pris för Framtidens ledare i sjukvården. Förutom äran får han en veckas ledarskapskurs på Harvard Business School och erbjuds en plats i mentor- och managementprogrammet i Sjukvårdens ledarskapsakademi.

Magnus Persson är verksamhetschefen som fick den radiologiska kliniken i Kalmar på fötter. När han började hade kliniken dåligt rykte och stämningen mellan personalgrupperna var ansträngd. Men genom att låta medarbetarna arbeta med klinikens värdegrund tillsammans, ökade personalens trivsel och patientbemötandet blev bättre. Nu satsar kliniken på att ha Sveriges bästa bemötande.

Läs hela intervjun med honom här:

Han gillar att få människor att växa.

Framtidens ledare delas ut av Sjukvårdens ledarskapsakademi

■ Vinnare prisas på Sjukvårdens ledarskapsdag den 2 december.
■ Vinnaren får en veckas ledarskapskurs på Harvard Business School med inriktning på värdebaserad vård. Dessutom erbjuds vinnaren en plats i mentor- och managementprogrammet i Sjukvårdens ledarskapsakademi.
■ Bakom Sjukvårdens ledarskaps­akademi står: Akademiska sjukhuset, Boston Consulting Group, Capio, Dagens Medicin, Karolinska universitetssjukhuset, Landstinget i Kalmar län, Landstinget Sörmland, Michaël Berglund Executive Search, Pfizer, Region Skåne, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Väster­bottens läns landsting.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News