Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Hon är tydlig och påläst

Publicerad: 20 november 2015, 10:17

MALIN WALLBERG. Verksam som: Specialistläkare och medicinskt ansvarig inom allmän medicin, verksamhetschef på vårdcentralen Almö Läkarhus och rehabmottagningen Backa Rehab Almö (Backa läkarhusgruppen AB) inom Västra Götalands primärvård. Ålder: 40 år. Antal anställda: 13 personer. Förebild som ledare: Följer sin egen känsla och inspireras av idrotten. Använder de bästa egenskaperna andra företagsledare och vänner har. Oanad talang: Spelat i Allsvenskan i fotboll och sprungit maraton. Brinner för: Att varje individ ska få bästa möjliga vård och livskvalité. Effektivare it-system i vården.

Foto: Pax Engström Nyström

Malin Wallberg är nominerad till Framtidens ledare i sjukvården, hon är en av tre som valts ut efter noggranna tester. Den 2 december koras vinnaren.


Att fyra byggbaracker blev en välfungerande vårdcentral med ett hela tiden växande antal listade patienter är verksamhetschefen Malin Wallgrens förtjänst. På fyra år har vårdcentralen gått från 0 till närmare 4 500 listade patienter.

– Patienter kommer tillbaka och uttrycker verkligen ”så här bra vård och bemötande har jag inte fått på 25 år”. Jag själv har aldrig varit på ett trevligare ställe med så härliga arbetskamrater.

Malin Wallberg blev rekryterad av Backa Läkargruppen AB som ville starta en ny vårdcentral. De hade hört om hennes avtryck som biträdande verksamhetschef på vårdcentralen som hon jobbade på innan. Vårdcentralen hade fastnat i en nedåtgående spiral, det fanns ett missnöje bland personalen och patienter avlistade sig. Men med positiv energi, öppenhet och förbättrade flöden lyckades Malin Wallberg vända trenden.

– Jag tror att det ligger mycket i hur man är som person och vad man förmedlar. Att man är positiv och glad. Men också att man är tydlig, kan kommunicera och är öppen.

Malin Wallgren satsar mycket på att skapa ett öppet klimat. Redan från början vet medarbetare vad som gäller, att man är öppen och det är inga problem att komma till henne med frågor och funderingar. Hon uppmuntrar även medarbetarna till att försöka lösa problem själva och komma med idéer och lösningar till henne.

– Jag berömmer gärna och ger det lilla extra av uppmärksamhet i vardagen. Jag är noga med att medarbetarna vet att jag vill få information om det är något som inte fungerar, annars kan jag inte agera och det riskerar sprida sig ett missnöje.

På senare tid har Malin Wallberg upptäckt att hon omedvetet arbetat mycket enligt lean-modellen.

– Att göra medarbetarna delaktiga handlar också om att vara öppen om vilka mål vi har, vart vi ska nå. Vad vi har för budget, inkomster och utgifter. Nyckeltal följs upp varje månad. Jag sätter inga mål utan att personalen är med och får vara delaktiga, och de tycker att det är jätte­roligt, de blir glada och de börjar tänka själva på förbättringar i flöden och processer.

Enligt Malin Wallberg är en bra ledare en person som får medarbetare att känna sig delaktiga, de ska känna att de utvecklas och aldrig stannar av i sin utveckling. Ett bra ledarskap ska enligt henne präglas av öppenhet och man ska ha ett visst mått av organisatorisk struktur och ha kontroll över ekonomin.

– En ledare ska vara opretentiös och ha båda fötterna på jorden. Medarbetarna ska känna att vi gör detta tillsammans. Och man får inte glömma att fira när man har nått uppsatta mål! Det är viktigt.

Hennes personal beskriver Malin Wallbergs ledarskap som tydligt, medarbetarna vet vilka mål som finns och de drar åt samma håll. Hon beskrivs som påläst och besitter stor medicinsk kunskap som hon kan förmedla vidare till sina medarbetare. En annan styrka är att hon är bra på att kommunicera och snabbt få ut information genom morgonmöten och personalträffar.

Framtidens ledare delas ut av Sjukvårdens ledarskapsakademi

■ Vinnare prisas på Sjukvårdens ledarskapsdag den 2 december.
■ Vinnaren får en veckas ledarskapskurs på Harvard Business School med inriktning på värdebaserad vård. Dessutom erbjuds vinnaren en plats i mentor- och managementprogrammet i Sjukvårdens ledarskapsakademi.
■ Bakom Sjukvårdens ledarskaps­akademi står: Akademiska sjukhuset, Boston Consulting Group, Capio, Dagens Medicin, Karolinska universitetssjukhuset, Landstinget i Kalmar län, Landstinget Sörmland, Michaël Berglund Executive Search, Pfizer, Region Skåne, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Väster­bottens läns landsting.

Följande kriterier utgår juryn från i sin bedömning av de nominerade:

■ Personen är chef eller har en annan ledarroll och är högst 45 år.
■ Han eller hon är en dedikerad, entusiastisk och engagerad ledare.
■ Har visat prov på strategisk förmåga och visionärt tänkande.
■  Har visat god förmåga att driva förändring och utveckla verksamheten.
■ Har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.
■ Tar tillvara och utvecklar sina medarbetares kompetenser.
■ Uppfyller verksamhetens mål.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev