måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Infektionsläkarföreningen prisas för insatser under pandemin

Publicerad: 30 november 2020, 14:09

Lars-Magnus Andersson, ordförande för Silf, tar emot Sjukhusläkarnas pris för föreningens arbete under coronapandemin. Foto: Joachim Nyvall

Svenska infektionsläkarföreningen, Silf, tilldelas Friska sjukvårdspriset för föreningens insatser under coronapandemin.

Ämnen i artikeln:

Läkarförbundet

MW


– Vi är glada och stolta över att vårt arbete uppmärksammas, säger Silfs ordförande Lars-Magnus Andersson i ett pressmeddelande. 

Priset delas ut av Sjukhusläkarna, och tilldelas någon eller några som ”genom enträget arbete lyckats få varaktig förbättring inom vården för patienter och läkare”. Priset delas i vanliga fall ut en gång om året, men i år delar Sjukhusläkarna ut det två gånger. Det är infektionsläkarnas insatser under pandemin som prisas, med kunskapsdelning och erfarenhetsutbyte genom återkommande webbinarier där vetenskaplig uppdatering om covid-19 presenterats från olika delar av landet. 

– Både vi i styrelsen och medlemmarna tycker att vi har hittat ett effektivt forum för att dela information. Vi är väldigt nöjda med att webbinarierna fungerar som ett sätt att kommunicera med varandra, säger Lars-Magnus Andersson i ett pressmeddelande. 

Juryns motivering lyder: 

”Friska Sjukvårdspriset 2020 tilldelas Svenska Infektionsläkarföreningen för att ha startat en vetenskaplig, lärande och kollegial arena som garanterade Sveriges covidpatienter den, i varje skede, mest evidensbaserade vården under pandemins första brinnande fas. Detta med en tillgänglighet som också spred kunskapsläget och förståelse långt utanför den egna kretsen. Arbetet resulterade i att föreningen i samarbete med Föreningen för Klinisk Mikrobiologi och Svenska Hygienläkarföreningen rekordsnabbt kunde skriva det första nationella vårdprogrammet för covid-19. Att professionen driver utvecklingen, i brett samarbete direkt från kliniken, är framgångsfaktorn. Det är önskvärt att detta arbetssätt sprider sig, med ledorden professionellt, prestigelöst och till och med publikt.”

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev