Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Karolinska rankas i världstoppen

Publicerad: 4 mars 2021, 10:18

Foto: Ann Jonasson/Bildbyrån

Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm har utnämnts till världens sjunde bästa sjukhus av den amerikanska tidskriften Newsweek.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetAkademiska sjukhusetI korthet

”Detta är ett erkännande till det fantastiska arbete som alla anställda på sjukhuset gör”, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga i ett pressmeddelande.

Listan toppas av tre amerikanska sjukhus. Bäst i världen anses Mayo Clinic i Rochester vara, följt av Cleveland Clinic i Cleveland och Massachusetts General Hospital i Boston.

Bara ett sjukhus i Europa, Charité i Berlin på sjätte plats, rankas högre än Karolinska. Sverige representeras bland de 100 främsta även av Akademiska sjukhuset i Uppsala, på plats 46.

Det är tredje året i följd som Newsweek presenterar sin lista, som görs i samarbete med det tyska statistikföretaget Statista och som rankar 2 000 sjukhus i 25 länder. På förra årets lista hade Karolinska plats tio.

Sjukhusen rangordnas efter tre kriterier: medicinska resultat, resultat i patientundersökningar samt rekommendationer från experter som läkare och sjukvårdschefer.

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev