söndag11 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Mobil röntgen gav kvalitetspris

Publicerad: 11 maj 2023, 12:59

Tony Jurkiewicz (till höger), röntgensjuksköterska och projektledare, och Robert Höglind, verksamhetsutvecklare inom ambulanssjukvården, tar emot vandringspriset, diplomet och checken på 40 000 kronor.

Foto: Paul Björkman

Sahlgrenska universitetssjukhusets kvalitetspris går i år till ett samverkansprojekt med mobila röntgenundersökningar på bland annat äldreboenden och fängelser.

Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhusetÄldreomsorg

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


”Tack vare en samverkan mellan sjukhus, kommun och patientföreträdare och med utnyttjande av digital teknik, kan en viktig del i omställning till nära vård genomföras. Projektet medför stor patientnytta för personer i gruppen sköra äldre och bidrar till att göra vården mer personcentrerad”, lyder vinnarmotiveringen.

Läs mer: Här röntgar kommunen patienter hemma

Projektet, som avslutades vid årsskiftet, hade fokus på akuta undersökningar på främst äldreboenden vid misstänkta frakturer. Sedan den 1 mars i år körs verksamheten i skarpt läge på närmare ett 90-tal äldreboenden i Göteborg med kranskommuner.

I piloten ingick även några undersökningar på fängelser, som Dagens Medicin rapporterat om.

Sahlgrenska Universitetssjukhusets kvalitetspris

Är ett vandringspris som inrättades 2005. Vinnaren kan vara ett team, en enhet, en verksamhet eller motsvarande som på föredömligt sätt bedriver ett strukturerat kvalitets- och utvecklingsarbete på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Vinnaren utses av en jury med representanter från vården och patienter. Prissumman är på 40 000 kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev