Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Nobelorganisationen samarbetar med Astra Zeneca

Publicerad: 12 november 2008, 11:14

Nobel Media och Nobel Web har inlett ett globalt samarbete med Astra Zeneca. Nobelorganisationen anser inte att samarbete med ett stort läkemedelsföretag påverkar organisationens trovärdighet.


Det är Nobelstiftelsen som förvaltar Alfred Nobels arv och delar ut Nobelprisen varje år. Inom Nobelorganisationen ingår förutom stiftelsen flera fristående bolag, bland annat Nobel Web, Nobel Media och Nobelmuseet.

Det nya samarbetet med Astra Zeneca har inletts med Nobel Media och Nobel Web. Det kallas Astra Zeneca Nobel Medicine Initaitive och kommer att pågå under tre år.

Läkemedelsföretaget ska vara värd för en föreläsning med Nobelpristagarna i fysiologi eller medicin. Nobel Web kommer också årligen att med hjälp av Astra Zeneca ta fram webbaserat utbildningsmaterial och en tv-dokumentär om Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Ni inom Nobelorganisationen ser inga trovärdighetsproblem i att samarbeta med ett stort läkemedelsföretag?

– Nej, tvärtom. Vi har gemensamma intressen i att få ut information om Nobelpriset. Vi är helt separata organisationer och har ingenting att göra med selekteringen när man tar fram Nobelpristagare, säger Merci Olsson, marknads- och kommunikationsansvarig vid Nobel Web.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev