Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utmärkelser

Stort vårdpris till sjuksköterska

Publicerad: 19 november 2012, 12:16

Sjuksköterskan Sören Sanz vinner Vårdförbundets och Salus Ansvars vårdpris på 250 000 kronor.


– Den som i dag belönas med Salus Ansvars Vårdpris på 250 000 kronor år 2012 har gjort en framgångsrik insats för folkhälsan i Sverige, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro i ett pressmeddelande.

Priset har i år gått till Sören Sanz, legitimerad sjuksköterska och vårdadministratör på Södersjukhusets akutmottagning, för sitt våldspreventiva arbete.

Sören Sanz arbetar i Södersjukhusets antivåldsgrupp, som under många år har studerat gatuvåldet i Stockholm och har tagit fram ett handlingsprogram för patienter som har utsatts för denna typ av våld.

I juryns motivering till nomineringen av Sören Sanz stod det bland annat att han ägnar sig åt ett ”unikt, uthålligt och aktuellt samt meningsfullt preventionsarbete för individ och samhälle som drivs på ett övertygande och systematiskt sätt”. Arbetet är ”till nytta för utsatta sjukvård/samhälle och personal”

Vårdpriset instiftades av Vårdförbundet och Salus Ansvar 2009 och temat för årets upplaga var ”Folkhälsa och hälsa”. Prissumman uppgår till 250 000 kronor.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev