Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Akuten på Näl anmäls efter ”värsta sommaren någonsin”

Publicerad: 29 augusti 2022, 08:05

Akuten på Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan har stora problem med lång väntan på akuten.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brist på vårdplatser har gjort att patienter blivit kvar i flera dygn på Näls akut. Nu gör huvudskyddsombudet en 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket , skriver Läkartidningen.


Ämnen i artikeln:

Norra Älvsborgs sjukhus, NälAkutsjukvårdArbetsmiljöverketVårdplatsToppnyheter

Detta efter en sommar då patienter blivit kvar flera dygn på akutmottagningen i väntan på en vårdplats, skriver Läkartidningen. 

”Som skyddsombud ser jag med stor oro på att en stor mängd inskrivningsklara patienter är kvar lång tid på akutmottagningen, i många fall mer än 24 timmar”, står det i den så kallade 6:6a-anmälan som lämnades in av läkarnas huvudskyddsombud Johan Klaar.

Näl i Trollhättan har även tidigare år haft problem med att patienter blir kvar på akuten länge, men Johan Klaar beskriver årets sommar som den ”värsta någonsin”.

Enligt honom har ibland upp till 15–20 patienter blivit kvar i väntan på vårdplats, samtidigt som läkarbemanningen inte räcker till för att både hantera det akuta inflödet och bedriva slutenvård.

– Det har varit väldiga tuffa arbetspass. Vi har flera exempel på patienter med en höftfraktur som väntat ett dygn på akutmottagningen. Och vi vet att det inte är bra vård, säger Johan Klaar till Läkartidningen. 

Läs också: Ivo vill tydliggöra lagstiftning med mångmiljonböter 

 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Helena Wedin

Webbredaktör

helena.wedin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev