Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Avtal klart i Jämtland

Publicerad: 26 augusti 2008, 12:21

Sjuksköterskorna i Jämtlands läns landsting får ett par tusen kronor mer i månaden. Det nya lokala löneavtalet som blev klart i dag är tvåårigt och ger även höjd lägsta lön.


I och med att avtalet mellan Vårdförbundet och Jämtlands läns landsting är klart har fem lokala landstingsavtal blivit klara. Även detta i Jämtland ger sjuksköterskorna mer än vad det centrala avtalet anger.

Avtalet innebär att sjuksköterskorna får runt 2 000 kronor mer i månaden från den 1 oktober, fördelat utifrån individuell lönesättning. Specialistsjuksköterskor får ytterligare 500 kronor.

Den lägsta lön som avtalet anger, 21 100 kronor, kommer att införas från den 1 april nästa år.

– Men de som är anställda under 2008 får denna lön redan vid årsskiftet. Dessutom kommer en lägsta lön på 20 000 kronor att gälla från den 1 januari 2009, berättar Kristina Fluur Hedman, ordförande för Vårdförbundet i Jämtland.

Avtalet gäller från den 1 oktober 2008 till den 31 mars 2010.

Några procentsatser på hur stora löneökningarna blir har inte gjorts i Jämtland. Under 2009 görs ingen löneöversyn och nästkommande år får sjuksköterskorna 2 procent, i enlighet med det centrala avtalet.

De lokalavdelningar inom Vårdförbundet som nu har lokala avtal med sina landsting är Jönköping, Västerbotten, Kalmar, Halland och Jämtland.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev