Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsmiljö

Hallå där, Annika Gunnestad

Publicerad: 5 november 2008, 13:16

Annika Gunnestad är sektionsordförande för Vårdförbundet vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna, där det råder stort missnöje med de nya lönerna.


Vad är det som händer?
– Vårdförbundets medlemmar är missnöjda med de löner som anställda vid Karolinska i Solna och Huddinge kommer att få. Andra sjukhus i Stockholm har fått lönehöjningar som ligger på mellan 5 och 6 procent. Vi får 4 procent och inget mer. De bryter inte mot avtalet men de följer inte avtalets intentioner.

Vad ska ni göra?
– Det finns en stor ilska och frustration bland våra yrkesgrupper. Vi från
Vård­förbundets sida vill att den ilskan ska riktas mot dem som håller i pengarna, det vill säga arbetsgivaren och politiker­na. Eftersom vi centralt har enats om ett avtal råder fredsplikt, så vi kommer inte att strejka. Men våra medlemmar diskuterar andra aktioner, som att kon­takta media, skriva namnlistor och klaga till sjukhusledning och politiker.

Vad hoppas du kommer att ske?
– Sjukhusets ekonomi är mycket dålig och värre ser det ut att bli under nästa år. Går inte lönerna upp tror jag att många kommer lämna sjukhuset. Det finns gott om arbete för oss i dagsläget. Jag hoppas att sjukhuset omprioriterar och att politikerna förstår att situationen inte är hållbar utan skjuter till pengar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev