Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Hela listan: Landets bästa och sämsta AT-platser

Publicerad: 9 september 2022, 04:00

Julius Breimer, styrelseledamot i Sylf, konstaterar att årets vinnare får toppbetyg när det handlar om att kunna påverka sin arbetsmiljö.

Foto: Gabriel Liljevall, Mathias Bergeld/Bildbyrån

RÄTTAD VERSION: Från absolut nej till absolut ja. Så ser det ut när AT-läkarna får frågan om de kan påverka sin arbetsmiljö. Hos vinnaren i årets AT-rankning svarade alla ja.


Ämnen i artikeln:

AT-läkareSylfHallands sjukhusSunderby sjukhusRegion HallandRegion NorrbottenToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

I dag släpper Sveriges yngre läkares förening, Sylf sin årliga AT-rankning, där de läkare som gör allmäntjänstgöring betygssätter sina arbetsplatser utifrån en rad kriterier. 

Spännvidden är stor bland de 62 sjukhus som listas. I botten återfinns Sunderby sjukhus i Luleå, där ingen av AT-läkarna svarade att de kan påverka sin arbetsmiljö. För vinnaren är situationen den omvända, alla svarande säger att de kan påverka.

Läs också: Underläkaren: ”Jag vet inte varför de som jobbar i vården står ut med så mycket” 

 – Det är jätteroligt. Det visar på att samarbetsklimatet funkar. Men en AT-rankning beror inte på en AT-chef. Det ska till studierektorer, klinikansvariga och inte minst AT-läkare som är bra. Vi har turen i Halland att locka hit dem, säger Hareni Niyaz, AT/BT-chef på Hallands sjukhus Varberg, som toppar listan för andra året i rad. Tvåa är sjukhuset i Halmstad, som ingår i samma organisation. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Vad är det som gör att Hallands sjukhus lyckas?
– Det finns ett tydligt stöd från sjukhusledningen. Man är intresserad av utbildningsbiten, av att det ska vara ett bra utbildningsklimat generellt för alla personalkategorier här i regionen, säger Klara Håkansson, AT/BT-chef i Halmstad. 

1 225 AT-läkare över hela landet har svarat på enkäten från Sylf, vilket innebär en svarsfrekvens på 33 procent. Julius Bremer, ledamot i Sylf:s styrelse som tillsammans med andre vice ordförande Camilla Ringström Lindh är huvudansvariga för rankingen säger att det är ett resultat Sylf inte är nöjda med. För att ett sjukhus ska finnas med i rankningen måste det ha kommit in minst fem svar. 

– Det är fler sjukhus som faller bort i år på grund av för få svarande. Det är i regel småsjukhusen, för där är det få AT-läkare från början, säger Julius Breimer.

Rapporten visar också att 24 procent av de som svarat har funderat på att lämna yrket. Det är något fler än förra året, då siffran var 21 procent. 

– När läkarförbundet frågar ST- läkarna så är det en av tre. Så siffran sjunker ju inte ju längre man kommer i karriären, säger Julius Breimer.

Sjukhuschef Hallands Sjukhus Carolina Samuelsson uppvaktade AT/BT-chef Varberg Niyaz Hareni och AT/BT-chef Halmstad Klara Håkansson tillsammans med utvecklingschef Hallands Sjukhus Sofia Thorin-Hjalber när de fick veta placeringarna.

Foto: Hallands sjukhus

Hallands sjukhus får genomgående höga betyg i kategorierna handledning och kollegial stöttning och totalbetyget 5,88 av 6. Samtliga 43 svarande anser också att de kan påverka sin arbetsmiljö. 

– Det visar att Hallands sjukhus tar underläkare på allvar. Det som gör oss mest glada är att vi lyckas fånga upp dem som mår dåligt eller behöver extra stöttning. Det är den siffra som är viktigast i sammanhanget, säger Hareni Niyaz.

Vad gör ni konkret för att fånga upp det här?
– Vi har regelbundna medarbetarsamtal under AT, plus att vi har andra former av träffar där vi noggrant följer upp läget, både med dem personligen och hur det funkar ute på klinikerna. Jag tror att det är en nyckelfaktor att reagera snabbt om något sticker ut eller att någon inte mår bra, säger Klara Håkansson.

– Vi är båda två på golvet mycket. Vi hinner träffa AT-läkarna mycket i det kliniska. Vi är läkare båda två och hinner jobba med dem, inte bara vara chefer. Egentligen kan man översätta det med att synas, säger Hareni Niyaz.

När andra AT-orter gjort studiebesök i Halland har besökarna blivit förvånade över hur ofta cheferna hälsar på hos AT-läkarna. Och det spelar roll, säger Hareni Niyaz. 

– Bara ett ”hej, finns det något jag kan göra” i lunchrummet räcker långt.

Att så många som var fjärde AT-läkare enligt enkäten funderar på att byta yrke är något som oroar de båda AT-cheferna. Därför måste det vara ett fortsatt fokus på unga läkares mående och arbetsmiljö. Hareni Niyaz säger att han ser ett generellt skifte i kravprofilen för dagens läkare, samtidigt som klimatet kring att lyfta måendet har blivit öppnare.

– Ja, och det finns högre förväntningar på att det ska bli perfekt redan från början. Det här känner de yngre kollegorna av och vill verkligen göra väl. Det blir tungt ibland, säger Klara Håkansson.

Det finns också en oro för hur brist på andra professioner påverkar arbetsmiljön för alla.

– Det tycker jag att de tar upp. Men jag måste säga att jag som chef i grunden tycker att det ändå är positivt att en yngre kollega som känner sig pressad kommer och berättar, säger Klara Håkansson.

Region Norrbotten vill inte kommentera placeringen för Sunderbys sjukhus innan de har sett hela rapporten.

RÄTTELSE: I botten återfinns Sunderby sjukhus i Luleå. I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om hur många som säger sig kunna rekommendera sjukhuset för AT-tjänstgöring.

AT-rankningen

Enkäten skickas till samtliga Sylf-medlemmar som inte har legitimation, med en inledande fråga, där man anger hur långt man kommit i AT. Om AT avslutats i november 2021 eller tidigare, eller man ännu inte påbörjat AT, faller man inte inom målgruppen och kommer inte vidare i enkäten. Det är en delförklaring till den låga svarsfrekvensen, då många respondenter faller bort av denna anledning.

Totalt 1 225 personer slutförde enkäten utifrån 3657 utskickade personliga länkar, vilket ger en svarsfrekvens på 33,49 procent 

Sjukhusen i Landskrona, Trelleborg, Arvika, Enköping, Kalix och på Åland saknas på grund av för få svar. 

 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev