Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Hundratusentals övertidstimmar i VGR

Publicerad: 7 mars 2022, 14:16

I en sammanställning som Sveriges Radios lokalradiostationer i Västra Götalandsregionen har gjort framgår att närmare 400 anställda under 2021 överskred övertidstaket på 200 timmars övertid, och då är läkare inte medräknade.

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån, Mathias Bergeld/Bildbyrån

Den sammanlagda övertiden på sjukhusen i Västra Götalandsregionen blev under fjolåret närmare en miljon timmar, rapporterar Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

Västra GötalandsregionenCovid-19I korthetToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

I sammanställningen, som Sveriges Radios lokalradiostationer i Västra Götalandsregionen har gjort, framgår också att närmare 400 anställda under 2021 överskred övertidstaket på 200 timmars övertid, och då är läkare inte medräknade.

Läs också: Covidåret 2020 kostade en halv miljard extra i övertid 

Västra Götalandsregionens personaldirektör Marina Olsson kommenterar övertiden i ett mejl till Dagens Medicin och skriver att regionen under två år har präglats av covidpandemin, hög sjukfrånvaro hos personalen, vård av barn och karantän:

”För att i denna situation klara att ha i gång våra samhällskritiska vårdverksamheter dygnet runt, året runt har vi tyvärr behövt använda ökad övertid för medarbetare som en del i att klara belastningen och att bemanna våra verksamheter. Samtidigt har våra chefer aktivt arbetet med att medarbetare ska få återhämtning och i alla förvaltningar pågår åtgärder för att säkra nödvändig återhämtning för medarbetarna.”

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev