Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsmiljö

Parterna avvaktar besked från medlarna

Publicerad: 29 April 2008, 13:48

Förhandlingarna mellan Vårdförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting kommer att återupptas först nästa vecka. Det innebär att ytterligare 3 500 vårdanställda går ut i strejk på måndag.


Under tisdagseftermiddagen har Vårdförbundets och Sveriges Kommuner och Landstings förhandlingsdelegationer träffat medlarna i vårdkonflikten, Christina Rogestam och Anders Lindström, för samtal. Parterna var kallade till medlarna klockan 13.00.

- Vi hoppas SKL har skickat en signal till medlarna och är beredda att ta ett ordentligt steg för att göra något åt den lönediskriminering våra medlemmar är utsatta för, sade Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund på väg in till träffen med medlarna, uppger TT.

Efter att ha samtalat med parterna var för sig ska medlarna fatta beslut om det finns förutsättningar att återuppta förhandlingarna i avtalskonflikten. Enligt Sveriges Radios ekoredaktion har man kommit fram till att förhandlingarna kan återupptas först nästa vecka.

Det innebär att ytterligare 3 500 av Vårdförbundets medlemmar kommer att gå ut i strejk från och med måndag nästa vecka.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev