Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Sabotage mot teststationer för covid-19

Publicerad: 26 april 2021, 05:51

Flera provtagningsstationer för covid-19 i region Sörmland har utsatts för sabotage, rapporterar P4 Sörmland. Det har skett i Nyköping, Flen och i Oxelösund och regionen har polisanmält sabotaget. Arkivbild.

Foto: Getty Images

Flera provtagningsstationer för covid-19 i region Sörmland har utsatts för sabotage, rapporterar P4 Sörmland. Det har skett i Nyköping, Flen och i Oxelösund och regionen har polisanmält sabotaget.


Ämnen i artikeln:

CovidvaccinCovid-19Region SörmlandI korthet

– Det är klotter, tråkiga symboler. Vid något tillfälle har man till och med monterat ner stödbenen på en av bodarna som vår personal har som kontor, och då blir det en risk att den skulle tippa eller välta, säger Anna Wångmar, biträdande enhetschef på smittspårning och provtagning vid Region Sörmland, till radion.

Informationsskyltar vid teststationerna har också plockats ner, vilket har gjort att de som ska provtas ibland har gått in i fel lokal, något Anna Wångmar ser som en risk ur smittskyddssynpunkt.

– Jag tycker att det är tråkigt. Jag tycker att vi ska förstå hur viktigt det är att våra provtagningsstationer fungerar utifrån den smitta vi har i vårt samhälle.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  Kommentarer publiceras efter granskning.

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev