Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsmiljö

Vårdförbundet nobbade medlarnas bud

Publicerad: 30 mars 2008, 14:41

På söndagen nobbade Vårdförbundet medlarnas förslag till nytt löneavtal för medlemmarna. Arbetsgivarparten sade däremot ja.


I lördags kväll lämnade medlarna ett slutbud i avtalsförhandlingarna mellan Vårdförbundet och arbetsgivarparten Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Ingen har velat avslöja innehållet i budet – men i dag, söndag, sade Vårdförbundet nej till förslaget.

– Budet var inte tillräckligt tydligt och medlemmarna hade förväntat sig mer. Nu kommer vår lönekamp att fortsätta, säger Vårdförbundets pressansvarige Tor Enqvist till TT.

Sveriges Kommuner och Landsting godtog däremot medlarnas bud och beklagar att Vårdförbundet sade nej.

– Vi har under förhandlingarnas gång föreslagit ett antal lösningar på hur vi kan nå ett nytt avtal med Vårdförbundet. Men tyvärr har Vårdförbundet argumanterat för olika saker vid olika tillfällen utan att nämnvärt minska sina krav, säger Ingela Gardner-Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, i ett pressmeddelande.

Vårdförbundet sade upp sitt tillsvidareavtal i höstas. Anledningen var ett utbrett missnöje med löneutvecklingen under de senaste åren. I avtalsförhandlingarna har Vårdförbundet bland annat yrkat på löneökningar på minst 1 700 kronor i månaden samt en lägsta lön på 22 000 kronor i månaden.

Det nuvarande löneavtalet löper ut den 31 mars.

Relaterat material

Spänd väntan på medlarbud

Vårdförbundet hoppas på nytt medlarbud snart

Vårdförbundet säger nej till bud

Vårdförbundet ska lämna svar på medlarbud i morgon

Medlare för Vårdförbundet klara

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev