Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsmiljö

Ytterligare 900 strejkar i dag

Publicerad: 24 April 2008, 08:32

Förhandlingar mellan parterna har lett till att ytterligare runt 900 medlemmar i Vårdförbundet börjar strejka i dag.


I går stod det klart att inga varsel som arbetsgivaren först bedömt som samhällsfarliga behöver gå till den nämnd som bedömer samhällsfarlighet.

Detta i betyder att cirka 900 av de cirka 1 000 varslade personer som i måndags inte kunde påbörja sin strejk i dag går ut i konflikt.

Sveriges Kommuner och Landsting konstaterar i ett pressmeddelande att samtliga varsel som landstingen hänskjutit till centrala nämnden nu efter förhandling resulterat i ökad bemanning i landstingen.

– I förra veckan upplevdes det svårt att föra sakliga förhandlingar mellan lokala parter. Men det faktum att ärenden denna vecka skulle upp i centrala nämnden tillsammans med Vårdförbundets agerande från centralt håll, har bidragit till att man lyckats nå lokala överenskommelser som inte äventyrar säkerheten i vården, kommenterar Staffan Löwenborg, chefsförhandlare för SKL.

Vårdförbundet å sin sida slår fast att förhandlingarna mellan de lokala parterna varit en framgång, då nu endast ett hundratal av sammanlagt 3 500 varslade medlemmar inte kommer att kunna strejka.

– Detta beslut kommer inte att innebära någon urholkning av vårt strejkvarsel, säger Anna-Karin Eklund enligt ett pressmeddelande.

Läs mer om Vårdförbundets lönestrid. Klicka här.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev