söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Blekinge går upp i stab – ”Det är ett allvarligt läge”

Publicerad: 7 december 2021, 14:55

Hälso- och sjukvården i Region Blekinge är mycket ansträngd och nu går även den delen inom regionen upp i stabsläge. Foto: Magnus Lejhall/BIldbyrån

Hälso- och sjukvården i Region Blekinge går upp i stabsläge. Det en månad efter att regionen gick upp i samma beredskapsläge.

Ämnen i artikeln:

Region BlekingeBlekingesjukhusetCovid-19

NP


För en månad sedan, den 8 november, gick Region Blekinge upp i stabsläge på grund av fler patienter med covid-19 och ett allmänt högt tryck, i kombination med stora resurser till vaccinationer. I dag gick även hälso- och sjukvården i regionen upp i stabsläge.

”Det är ett allvarligt läge men vi kraftsamlar nu tillsammans för att lösa situationen på bästa sätt. Högsta prioritet är att undvika risker för patientsäkerheten och se till att klara den vård som absolut inte kan vänta”, säger Kjell Ivarsson hälso- och sjukvårdsdirektör i ett pressmeddelande. 

Anledningen är att sjukvården behöver hantera den akuta bristen på vårdplatser och hög sjukfrånvaro bland personalen. Dessutom är många sjuka förkylningar och influensa.

Alla planerade operationer på inneliggande patienter pausas därför på Blekingesjukhuset i Karlshamn och flera operationer pausas i Karlskrona. 

Dessutom ska alla vårdavdelningar med undantag för barn- och ungdomsavdelningen, intensivvårdsavdelningen och hjärtintensivvårdsavdelningen ta emot en extrapatient utöver de överbeläggningar som redan finns.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev