Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Bonus och extrasemester till regionanställda

Publicerad: 2 februari 2022, 12:29

Pandemin har inneburit prövningar för många yrkesgrupper i hela samhället, men vårdpersonal hör till dem som varit svårast utsatta och larmen från vården har varit många.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Under två års tid har Region Stockholm pressats av pandemin. Nu planeras för bonus till alla anställda. Vårdpersonal kan även se fram emot extra semesterdagar.


Ämnen i artikeln:

CoronakrisenRegion StockholmSemesterIrene SvenoniusI korthet

Utbetalningen på 10 000 kronor gäller samtliga som varit anställda i regionen sedan första juli förra året – förutom politiker, politiskt anställda och direktörer. Tanken är alltså att pengarna ska landa i fickorna hos pandemins markarbetare inom bland annat vård, kollektivtrafik och administration.

– Deltidsanställda får bonus i förhållande till tjänstgöringsgrad. Vårdanställda får dessutom fyra extra dagar betald ledighet som de ska kunna ta ut under 2022, säger finansregionråd Iréne Svenonius (M). 

Pandemin har inneburit prövningar för många yrkesgrupper i hela samhället, men vårdpersonal hör till dem som varit svårast utsatta och larmen från vården har varit många.

Läs också: Fyra partier kräver en nationell plan för vårdplatser 

Men från Vårdförbundets sida är man inte lika entusiastiska.

– Det är en fin gest och det finns ett signalvärde i det här, men vi skulle hellre se att pengarna hamnar i något mer beständigt, säger Emma Jonsson, ordförande i Vårdförbundets Stockholmsavdelning.

Som exempel nämner hon pengar i form av mera varaktiga lönepåslag, eller att pengarna används till att få äldre erfarna medarbetare att vilja stanna kvar för att motverka kompetenstapp.

När det gäller de fyra extra lediga dagarna ställer sig Emma Jonsson frågande till hur de ska kunna nyttjas rent praktiskt. Ett av de stora problemen för vårdanställda har handlat om att de tvingats skjuta upp sin semester.

– Hur ska vi få den här ledigheten och hur prioriteras den, lika högt som vanlig semester? Det är cheferna på vårdgolven som ska kunna planera ledigheten. Vilka möjligheter kommer de ha? undrar Emma Jonsson och tillägger:

– Intentionen är god, men det ska omsättas i realiteten också.

Viljan att ge bonus ligger än så länge på regionens ritbord, men enligt Iréne Svenonius väntas kommunfullmäktige fatta beslut om saken i maj.

– Jag hoppas verkligen att de anställda därmed får en peng som de kan välja vad de vill göra med, som betyder något för dem och för deras familjer – som gör att de kan unna sig något extra.

Omkring 43 000 anställda beräknas kvalificera sig för regionens bonus. Kostnaderna är beräknade till 656 miljoner kronor.

Pengarna betalas ut som lön och kommer alltså att beskattas.   

Läs också: Omklassning av covid-19 kan drabba smittade i jobbet 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev