Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Covidpersonal får extra ersättning i Dalarna

Publicerad: 18 november 2020, 09:49

Medarbetare som vårdar covidsjuka patienter kommer att få en extra ersättning med 5 000 kronor i månaden.

Foto: Region Dalarna

Medarbetare som vårdar covidsjuka i Region Dalarna kommer att få ett månadstillägg på 5 000 kronor. Ersättningen är tillfällig.


Ämnen i artikeln:

Region Dalarna

– Vi är nu inne i en andra pandemivåg. Med det här initiativet vill vi tydligt stimulera regionens medarbetare som vårdar covid-19-patienter under en tuff period, säger Crister Carlsson (M), ordförande i personalutskottet, i ett pressmeddelande. 

De som omfattas av tillägget är främst de som arbetar på intensivvård- och uppvakningsavdelningen, avdelning 54, akutvårdsavdelningen. Tillägget omfattar också läkare och fysioterapeuter som tjänstgör vid annan verksamhet, men som arbetar 50 procent eller mer vid de mest utsatta avdelningarna. 

Lönetillägget är tillfälligt och kommer att gälla under perioden 16 november till 10 januari. 

Extra ersättning kommer också att betalas ut för extrapass utöver ordinarie arbetstid med 1 100 kronor för ett dag- eller kvällspass och 1 400 kronor för ett nattpass på minst nio timmar. 

– Båda besluten är viktiga för att vi ska kunna göra prioriteringar och omfördelningar av personalresurser för att säkerställa en så god och uthållig bemanning som möjligt, säger tf hälso- och sjukvårdsdirektör Karin Stikå Mjöberg i pressmeddelandet. 

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Dalarna

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev