Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Det här gäller om chefen vill att du avbryter semestern

Publicerad: 28 juli 2022, 11:59

Är du skyldig att vara tillgänglig för arbetsgivaren på sms och mejl under semestern? Nej, du har rätt att vara ledig utan att störas enligt experter. Genrebild.

Foto: Getty Images

Kan arbetsgivaren tvinga dig att avbryta semestern? Måste du svara i telefonen när chefen ringer? Och vad händer om du vägrar lämna hängmattan? Dagens Medicin låter Vårdförbundet reda ut vad som gäller när arbetsgivare kallar in personal från semester.


Ämnen i artikeln:

VårdförbundetSKRJuli 2022

Vården är under hård press på många håll i sommar. I Norrtälje har det gått så långt att ledningen beordrat in semesterlediga medarbetare att jobba för att klara bemanningen. Vilka skyldigheter respektive rättigheter har anställda i en sådan situation? 

Läs mer: Norrtälje sjukhus beordrar anställda avbryta semestern 

Dagens Medicin vände sig till Vårdförbundet som tog frågan vidare till sina experter på Vårdförbundet Direkt, en tjänst dit förbundets medlemmar kan ringa för rådgivning kring bland annat anställningsfrågor.

Vem kan beordra medarbetare att avbryta sin semester?

Det kan arbetsgivaren göra eller någon som representerar arbetsgivaren, till exempel din chef.

Kan du som medarbetare säga nej när arbetsgivare ringer?

Nej. Men man kan anföra synnerliga skäl som arbetsgivaren ska ta hänsyn till. Synnerliga skäl kan vara svårt att fastställa eller definiera utan är beroende på omständigheter. Men det kan till exempel röra sig om att man är på resa så att man rimligen inte kan vara tillgänglig med rimliga tidsspann eller att man inte kan lösa tillsyn av sina barn. Blir man inkallad och anser sig ha synnerliga skäl att inte komma in men arbetsgivaren inte tar hänsyn till skälen så får medlem genom facket gör en förhandlingsframställning och driva konflikten i efterhand.

Vad händer om du säger nej?

Arbetsgivaren kan hävda arbetsvägran.

Vad händer om du inte svarar i telefonen när arbetsgivare ringer? 

Du är inte skyldig att vara tillgänglig när du är ledig och har semester.

Kan du bli beordrad att jobba per mejl? 

Nej. Man måste ha en bekräftad kontakt och man är inte skyldig att läsa mejl eller sms på ledig tid.

Säg att du är i Australien när chefen ringer. Måste du vända hem bums? Vem betalar extra kostnader för resa med mera i ett sådant fall? 

Enligt avtalet så ska arbetsgivaren betala kostnaderna som uppstår vid resa till arbetet under ledig tid. Detta att vara i Australien bör nog kunna klassas som ett synnerligt skäl att inte behöva hoppa in och jobba.

Är det någon skillnad på regler om du jobbar offentligt eller privat?

Ja. Skyldigheten att avbryta sin semester finns endast i de avtal Vårdförbundet tecknar med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. För den privata sidan finns ingen sådan skyldighet utan det måste ske efter överenskommelse mellan arbetsgivaren och arbetstagaren.

För tydlighetens skull gäller detta inte bara medlemmar i Vårdförbundet. Läkare kan också bli beordrade att avbryta sommarledigheten. Enligt Läkarförbundet ”krävs synnerliga skäl för att arbetsgivaren” ska få avbryta någons semester. Om så sker har den anställde rätt till kompensation med extra dagar och till ersättning för extra utgifter.

Bästa sättet att slippa avbryta semestern? Experterna på Vårdförbundet Direkt har ett litet annorlunda ”tips”:

Eftersom man inte är skyldig att vara tillgänglig för arbetsgivaren på telefon eller mejl under semestern, så är det bästa sättet att freda sig från inkallning att inte svara i telefon eller läsa/kolla sina mejl.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

VårdförbundetSKRJuli 2022

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev