Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arbetsvillkor

Hot om bojkott fick Stockholms sjukhus att lyssna på AT-läkarna

Publicerad: 15 september 2005, 10:59

Majoriteten av Stockholmssjukhusen har under det senaste året sett över villkoren för AT-läkare. Detta sedan Sylf, Sveriges yngre läkares förening, uppmanat läkare att inte söka AT i Stockholm på grund av dåliga villkor. Bland annat har det skett en satsning på bättre utbildning och handledning. Hur många som följde uppmaningen till bojkott är oklart.


Trots att det inte går att fastställa om uppmaningen påverkat antalet sökande, så fick den ändå vissa positiva effekter. Det konstaterar Sylf, Sveriges yngre läkares förenings Stockholmsavdelning, i en uppföljning av den bojkott av AT i Stockholm som man uppmanade till i september förra året. Då gick Sylf ut med en uppmaning till blivande AT-läkare att inte söka sig till Stockholmssjukhusen.

Sylf pekade ut flera brister, bland annat lågt löneläge och för lite utbildning och handledning. Bojkotten rörde de fem landstingsägda sjukhusen, samt privata Capio S:t Görans sjukhus.

- Sylfs aktion skakade om Stockholmssjukhusen. Tidigare hade man inte behövt fundera på AT-läkarnas villkor eftersom man ju fick sökanden ändå, säger Sara Banegas, ordförande i Sylf Stockholm.

De unga Stockholmsläkarna har inte varit nöjda med sin AT. Detta har till exempel avspeglat sig i Sylfs sjukhusranking i flera år. När AT-läkarna ska betygsätta sina arbetsplatser brukar majoriteten av Stockholmssjukhusen återfinnas i listans bottenskikt.   Bland annat klagar AT-läkarna på bristfällig handledning och undermålig undervisning. Sara Banegas menar att socialstyrelsens rekommendationer om en timmes personlig handledning och en halv dags teoretisk undervisning per vecka, inte är något som sjukhusen prioriterat. Många känner sig utnyttjade som ren arbetskraft, anser hon.

- Missnöjet har vuxit senaste åren, och Sylf Stockholm och Stockholms läkarförening har förgäves försökt få till stånd förbättringar, berättar Sara Banegas.

Förra våren kom ytterligare ett bakslag för Sylf. Då beslutade arbetsgivarna att ge alla AT-läkare samma ingångslön, trots att det nyligen framförhandlade centrala avtalet betonade individuell lönesättning. Landstingets argument var att man inte ville ha konkurrens mellan sjukhusen.

- Därtill satte arbetsgivaren ingångslönen på lägsta möjliga nivå, 21 500 kronor i månaden. Då började vi känna att måttet var rågat. Vi kunde inte längre rekommendera våra unga kolleger att söka AT i Stockholm, berättar Sara Banegas.

Uppmaningen om bojkott kom i september förra året, och den fick stort genomslag i media. Sara Banegas tror att det var denna uppmärksamhet tillsammans med Sylfs AT-ranking, som fick ansvariga politiker och tjänstemän att reagera.

- Man vaknade upp ur sin Törnrosa-sömn, och satte igång med förbättringar, säger hon.

Fortfarande låga löner  Sylf har nu kartlagt var som hänt ute på de olika sjukhusen det senaste året genom att tala med de berörda studierektorerna.

- Två av sjukhusen erkänner att antalet sökande har minskat. Det är Södertälje sjukhus och Södersjukhuset. Om det beror på vår uppmaning till bojkott kan vi inte veta, men troligtvis spelade den in, säger Sara Banegas.

Sedan dess har det hänt en del på sjukhusen. Sara Banegas tror att Sylfs agerande gav de AT-ansvariga ute på sjukhusen möjlighet att äntligen börja jobba med AT:s kvalitet.

På några av sjukhusen har man till exempel gjort enkäter bland AT-läkarna för att kartlägga vad som kan göras bättre. Man har även bildat projektgrupper som driver på förändringsarbetet.

Mycket arbete återstår  - På vissa håll har man förstärkt handledning och utbildning, medan man på andra ställen planerar att införa förändringar. Men fortfarande återstår mycket arbete ute på sjukhusen innan man uppfyller målbeskrivningen för AT, säger Sara Banegas.

Också löneutvecklingen måste förbättras, menar Sara Banegas.

- Under året har det skett några små förändringar, men detta räcker inte. Det är inte rimligt att AT-läkarna i Stockholm har landets lägsta löner, säger hon.

Fortfarande ligger alla Stockholmssjukhus utom ett på den lägsta ingångslönen, 21500 kronor. Bara Södersjukhuset har ökat ingångslönen till 22250 kronor.

- Vi har inga problem med att rekrytera AT-läkare, och anser därför inte att vi behöver konkurrera med lönen. Däremot är det viktigt att innehållet i AT är bra, säger Gunnar Sköndahl, personaldirektör i Stockholms läns landsting.

Barbro Falk-Wadman

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev