Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

I Torsby tjänar undersköterskor mer än sjuksköterskor

Publicerad: 20 februari 2008, 08:40

På Sjukhuset i Torsby tjänar den lägst betalda undersköterskan mer än några av sjuksköterskorna. Nu kräver avdelningschefer att sjuksköterskelönerna prio­riteras även om det innebär andra besparingar.


Avdelningscheferna varnar i ett brev till personalchefen för Landstinget i Värmland att om inte lönerna för sjuksköterskor höjs rejält kommer rekrytering att bli ett allvarligt problem. De anser att ”sjuksköterskorna måste få anständiga löner även om det skulle innebära ekonomiska neddragningar inom vården”.

Sedan årsskiftet ligger 11 av 23 sjuksköterskor på en av Torsbys avdelningar under undersköterskornas medellön. Orsaken är bland annat att fackförbundet Kommunal, i sina löneförhandlingar för 2008, lyckades sluta ett bra avtal för undersköterskorna. Vårdförbundet ligger däremot mitt uppe i förhandlingar.

Skäll för ett för bra avtal

Britta Olsson, avdelningschef för allmottagningen på Sjukhuset i Torsby, har arbetat som sjuksköterska i 30 år. Hon är en av författarna bakom skrivelsen till personalchefen.

– Det måste finnas ett lönespann, visst kan det finnas möten i gränsen men hela yrkes­grupperna får inte ligga så pass nära varandra att det saknas motivation för att ta på sig mer ansvar, säger hon.

Lotta Karlsson, sektionsordförande för Kommunal i Karlstad, säger att hon är stolt över av­talet som slutits för undersköterskorna, men att reaktionerna från medlemmarna varit blandade.

– Många ringer och säger att vi gjort ett för bra avtal - ja vi har faktiskt fått skäll, säger hon.

Kan försvåra rekrytering

Lotta Karlsson hoppas att Kommunal kan gå i spetsen och jobba för att även andra får ett bättre avtal.

– Vi är glada att undersköterskorna fått ett bra avtal, men det är ju arbetsgivarens ansvar att vi får lön efter vår kompetens, säger Britta Olsson.

Det är risken att förlora personal som oroar avdelnings­cheferna mest.

– Vi har redan svårt med sjuksköterskeförsörjning, ingen vill ju utbilda sig i tre år till, ta studie­lån och sedan tjäna mindre, säger Britta Olsson.

De tre senaste åren har löne­påslaget för sjuksköterskorna i Torsby knappt överstigit miniminivån som fastställts i nationella avtal.

– Tyvärr har vår botten varit arbetsgivarens tak, säger Thomas Sjöholm, styrelseledamot i Vårdförbundets avdelning Värmland.

Även han understryker att alltför låga löner påverkar rekryteringen.

– Från Torsby är det inte långt till Norge och många arbetar redan där.

Personalchefen lovar inget

Gunnar Blomqvist, personalchef för Landstinget i Värmland, som brevet var adresserat till, anser att jämförelser av löneläget blir missvisande på grund av de överlappande avtalsperioderna.

– Det här är ju som att jämföra äpplen med päron eftersom det rör sig om två olika löneår. Vår ambition är naturligtvis att det ska märkas om man utbildar sig i flera år till, men vi får jobba i den takt ekonomin tillåter.

Han kan inte lova något och hänvisar till pågående förhandlingar.

– Vi är överens om att det ska vara en skillnad i löner, men inte i vilken takt de ska utvecklas, vi får se var avtalet med Vårdförbundet landar.

Carolina Hawranek

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev