Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Kunskapscentrum stängs i Region Skåne

Publicerad: 28 juni 2021, 14:10

Region Skånes ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnde Gilbert Tribo (L) säger att nedläggningarna inte kommer att innebära försämringar.

Region Skånes nio kunskapscentrum ska avvecklas och ersättas av en centraliserad organisation.


Ämnen i artikeln:

Region SkåneI korthet

Region Skåne ska under året lägga ner sina kunskapscentrum som är verksamma inom områdena allergi-astma-kol, barnhälsovård, demenssjukdomar, flerfunktionshinder, geriatrik, kvinnohälsa, levnadsvanor, sjukdomsprevention, migration och hälsa samt smärta. Det beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden vid sitt möte den 24 juni, rapporterar Sydsvenskan. 

Enligt hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Gilbert Tribo (L) ska kunskapscentrumen ersättas av ett centraliserat kunskapsstyrningsarbete. 

– Det låter ju som att man gör en försämring när man avvecklar något, men tanken är ju att det ska vara en satsning som ska kraftigt förbättra kunskapsstyrningsarbetet, säger Gilbert Tribo till Sydsvenskan.

Beslutet har fått kritik från flera håll, bland annat från Miljöpartiet i Skåne. 

– Det är sorgligt att se hur framgångsrika verksamheter som bidragit till att förbättra den skånska vården nu slås sönder, säger Mätta Ivarsson, gruppledare för MP i Region Skåne. 

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region SkåneI korthet

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev