Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Läkarförbundet vill inte jämföra yrken

Publicerad: 11 februari 2022, 14:33

Vårdförbundet med Sineva Ribeiro (till vänster) har inga problem att jämföra barnmorskor med civilingenjörer. Läkarförbundet med Sofia Rydgren Stale tycker inte att det går att jämför olika yrkesgrupper.

Foto: Ulf Huett, Ludvig Thunman/Bildbyrån

Går det att jämföra AT-läkare med fondförvaltare, grundutbildade sjuksköterskor med piloter och ST-läkare med meteorologer som Jämställdhetsmyndigheten vill göra? Vi frågade facken.


Ämnen i artikeln:

VårdförbundetLäkarförbundetKommunalSineva RibeiroToppnyheter Kommunal HälsaST-läkareAT-läkareToppnyheter SjuksköterskaToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

UPPDATERAD. Dagens Medicin har rapporterat om listan som Jämställdhetsmyndigheten använt för att lättare jämföra löner mellan olika yrken som anses ha likvärdiga krav. Till exempel jämförs barnmorskor med civilingenjörer och

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev